Xiaomi ve Apple arasındaki fark azalıyor

xiaomi

Akıllı saat pazarındaki rekabet gün geçtikçe daha da artıyor. Pazara çok sonradan dahil olmasına karşın Apple zirvedeki yerini korurken, Xiaomi yine ikinci sırada yer alıyor.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet, ister istemez giyilebilir teknoloji sektörüne de yansımış durumda. Elbette söz konusu giyilebilir teknolojiler olduğu zaman akla ilk olarak akıllı saat ve akıllı bileklik modelleri geliyor.

Malum, akıllı saatler akıllı bilekliklere nazaran çok daha pahalı. Basit bir şekilde örneklendirecek olursak, Apple logosu taşıyan bir akıllı saatin fiyatı 1300 TL seviyelerinden başlıyor. Aynı şekilde Xiaomi tarafından üretilen bir akıllı bileklik ise sadece 100 TL. Arada ciddi anlamda uçuk bir fark var diyebiliriz.

Xiaomi, Apple’ın en ciddi rakibi

Geçtiğimiz gün giyilebilir teknolojiler alanındaki pazar paylarına ilişkin yeni bir rapor yayınlandı. Yayınlanan rapora göre son çeyrekte yüzde 16.1 pazar payına sahip olan Apple, sektördeki liderliğini devam ettirdi.

Apple’ın en yakın takipçisi ise yüzde 14.8 pazar payına sahip olan Xiaomi oldu. Çinli üreticinin ardından gelen isim ise yüzde 8.7’lik pay ile Fibrit.

Pazarın geneline bakacak olursak, Apple ve Xiaomi arasında muazzam bir mücadele olduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen bir sonraki çeyrekte Çinli üretici, Apple’ı geride bırakmayı başaracaktır. Malum, kısa süre önce Mi Band 3 duyuruldu. 30 doların altındaki fiyatıyla tüm dikkatleri üzerine çeken bu akıllı bilekliğin, kısa süre içerisinde önemli bir pazar payına ulaşması bekleniyor.

Apple, App Store’un 10. yılını kutluyor