F1 2022 yarış takvimi açıklandı! Büyük şok !!!

formula 1 arabalarının 60 yıllık evrimi

2022 Formula 1 Yarış Takvimi, FIA Dünya Motor Sporları Konsey toplantısında onaylanarak resmen açıklandı.23 yarışın bulunduğu takvimde Türkiye’nin yer almaması ülkemiz yarış severleri arasında soğuk duş etkisi yarattı.

F1 2022 yarış takvimi açıklandı! Büyük şok !!! 18-20 Mart tarihleri arasında Bahreyn Sakhir Grand Prix si ile başlayan takvim 18-20 Kasım Abu Dhabi Grand Prix si ile sona ermekte. Avustralya-Melbourne, yeni takvimde sezonun açılış yarışı olmasa da, Avustralya Grand Prix’si takvime dönecek ve yarış, 10 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Büyük bir değişime uğrayan Albert Park pisti, son olarak 2019 yılında Formula 1’e ev sahipliği yapmıştı.

Türk yarış severler tarafından merakla beklenen Istanbul Park Grand Prix si Türkiye, Formula 1’le uzun vadeli kontrat görüşmeleri yapmasına rağmen 2022 Formula 1 takviminde kendisine yer bulamadı. Fakat 2022 takvimindeki yarışlardan biri gerçekleşmezse, Türkiye bir kez daha takvime girmek için “pole pozisyonunda” olacak.

F1 2022 yarış takvimi açıklandı! Büyük şok !!!

Tarih                            Grand Prix                                          Pist

F1 2022 yarış takvimi açıklandı

Covid-19 pandemisinden bu yana takvimden çıkarılan Çin Grand Prix si beklentilere rağmen “pandemi şartlarını yerine getirmediği” gerekçesiyle yeniden takvimde kendine yer bulamadı. Çin GP’sinin yapılması planlanan 24 Nisan tarihinde ünlü F1 efsanesi Ayrton Senna’nın hayatını kaybettiği pist olan Imola yarışı yapılacak.

Salgının başlangıcından bu yana takvimde kendine yer bulamayan Kanada, Singapur ve Japonya GP’leri 2022’de yarış severler ile buluşacak.

Imola, İspanya ve Singapur’un takvimde yer almasının organizatörlerle yapacak kontrata tabi olduğu belirtildi. Ancak bunun sadece bir formaliteden ibaret olduğu düşünülüyor. Aynı şekilde Miami de homologasyona tabi durumda.

Bu şifreleri kullanıyorsanız bir kez daha düşünün: Hackerlar sizi seviyor olabilir