Exynos 9, VR gözlüklerde kullanılabilir

exynos 9

Samsung, geliştirmekte olduğu Exynos 9 yonga setine hayli güveniyor. Güney Koreli teknoloji devi Exynos 9’un VR gözlüklerde de kullanılabileceği görüşünde.

Yonga seti pazarının önemli isimlerinden birisi de Samsung. Her ne kadar Qualcomm pazarın büyük bir bölümünü domine ediyormuş gibi görünse de, Samsung’unda bu alanda önemli çalışmaları mevcut.

Genel itibariyle ürettiği yonga setlerini kendi telefonlarında kullanan Samsung, Exynos 9 ile bu gidişatı değiştirmek istiyor. Firma yetkilileri, Exynos 9’un son derece güçlü bir yonga seti olduğuna dikkat çekerek, sahip olduğu GPU sayesinde tek başına bir VR gözlüğü için yeterli olduğunu savunuyor.

Yani diğer bir değişle, gücünü Exynos 9’dan alan bir VR gözlüğün son derece verimli çalışabileceğini iddia ediyorlar.

Exynos 9, GPU tarafında 20 çekirdekli Mali-G71 mimarisini kullanıyor. Snapdragon 835’te kullanılan GPU ise Adrone 540’tı. İki GPU’dan hangisinin daha güçlü olduğuna Galaxy S8 çıktığında karar vereceğiz. Fakat o zamana kadar Exynos 9’un iddia edildiği kadar güçlü olup olmadığı bir soru işareti olarak kalacak.

Öte yandan Samsung’un herhangi bir telefona ihtiyaç duymayan, Android tabanlı bir VR gözlüğü üzerinde çalıştığına dair iddiaların olduğunu da hatırlatalım. Samsung yetkililerinden gelen bu Exynos 9 açıklamasından sonra, Android tabanlı VR gözlüğünün beklenenden önce tanıtılabileceğini de belirtelim.

Eğer Samsung, iddia edildiği gibi Android tabanlı bir VR gözlüğü tanıtırsa, bu pazarda da önemli bir paya sahip olabilir. Bekleyip göreceğiz.