Exynos yonga seti için radikal karar!

Exynos yonga seti

Samsung, Galaxy modellerine güç veren Exynos yonga seti modelleri için radikal bir karar aldı. Samsung artık özelleştirilmiş işlemci üretmeyecek.

Samsung, bildiğiniz gibi yaklaşık son 2-3 yıldır tüm Galaxy modellerinde kendi üretmiş olduğu Exynos yonga setlerini kullanmaya başlamıştı. Giriş seviyesinde MediaTek, orta ve üst seviyesinde ise Qualcomm’a kafa tutan Samsung, Exynos için bugün radikal bir karar aldığını açıkladı.

Samsung Galaxy XCover FieldPro tanıtıldı!

Exynos’ta yer alan Mongoose işlemci çekirdekleri Samsung tarafından özelleştiriliyordu. Bu sayede daha performanslı ve daha verimli yonga setleri üretilebiliyordu. Ancak Samsung, işlemci çekirdeği özelleştirmenin çok maliyetli olduğunu söyleyerek 31 Aralık 2019 tarihinde bu işe son vereceklerini açıkladı.

Samsung ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletindeki Ar-Ge merkezinde çalışan 290 kişiyi de işten çıkartacak. Bu çalışanlar keşke şirket içerisinde farklı pozisyonlara kaydırılsaymış demekten kendimizi alıkoyamayacağız.

Exynos yonga seti

Bu süreçten sonra ARM’ın işlemci çekirdeklerine odaklanacak olan Samsung, yeni nesil Exynos ailesini ARM ile şekillendirecek. Exynos 9830 yonga seti ile küllerinden yeninden doğmayı hedefleyen Samsung’un, GPU yani grafik birimi tarafında ise AMD ile işbirliği içerisinde olduğunu belirtelim. Bakalım AMD ile Samsung işbirliği ile konsol kalitesinde grafikler mobile gelecek mi?