Evli çiftler takip yazılımları kullanıyor: İlginç araştırma sonuçları

Safari yazılım hatası

Yapılan yeni bir araştırmaya göre evli çiftler takip yazılımları tercih ediyor. Bu tür yazılımlar ile birlikte eşlerini izliyorlar. Hadi gelin konuyla alakalı yapılan araştırmaya ve diğer detaylara birlikte bakalım.

Evli çiftler takip yazılımları ile kafayı bozmuş gibi görünüyor. Sosyal medya platformları ve internet günlük hayatımızın içerisinde de güçlü bir şekilde yer alıyor. Bazen zamanımızın neredeyse tamamını bu tür platformlarda geçirebiliyoruz. Durum böyle olunca eşler birbirlerinden daha fazla şüphelenmeye başlıyor. Mesela sosyal medya platformunda başkaları ile mesajlaşmalarından korkabiliyor.

Bu korkunun bir araştırma raporuna yansıdığını görüyoruz. Yapılan yeni bir araştırmaya göre eşlerin yüzde 30 gibi bir bölümü birbirlerini gözetlemeyi doğru buluyor. Onlara göre sosyal ortamda başkalarını takip edebilmek için kullanılan yazılımlar, programlar ve uygulamalar tamamen etik.

Evli çiftler takip yazılımları yakalarsa kızıyor

Kaspersky tarafından yapılan araştırmaya bakıldığında 21 ülke hedef olarak seçildi. Bu ülkelerden insanlarla konuşuldu. Yapılan araştırmalara göre eşler karşı tarafın kendisini aldatmasından çok korkuyor. Bu nedenle takip yazılımları kullananların oranı yüzde 64 düzeyinde.

evli çiftler takip yazılımları

Güvenlik amacıyla bu tür yazılımları kullanmak isteyenlerin oranı ise yüzde 63 seviyesinde. Yani eşler genellikle güvenlik veya karşı tarafın kendisini aldatmadığından emin olmak için kullanıyor. Takip cihazları ise işin bir başka boyutu. Bazı eşler takip cihazı bile kullanabiliyor. Evli çiftler takip yazılımları ile birbirini kolluyor.

Tarihin en büyük dolandırıcısı bakın nasıl yakalandı: Hacker köşeye sıkıştırıldı

Tüm bunlara ek olarak araştırmanın farklı ilginç bir boyutu daha ortaya çıktı. Eşlerin yüzde 83 gibi bir bölümünü cihazlarında takip yazılımı bulmaları halinde bunun bir tartışma yaratacağını söylüyor. Yani takip etmek istemelerine rağmen takip edildiklerinde kızıyorlar. Peki siz bu araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?