Ethereum madencilik gelirleri hızla düşüyor

eth

Ethereum’da merakla beklenen güncelleme gerçekleşti. Güncelleme ile birlikte Ethereum madencilik gelirleri de hızla düşüyor! İşte detaylar.

Yıllardır Ethereum 2.0 için yapılan hazırlıklar sonunda bitti. Geçtiğimiz gün yayınlanan Londra güncellemesi ile birlikte Ethereum için yeni bir dönem başladı.

Aslında güncelleme 4 Ağustos’ta gerçekleşecekti. Fakat kripto para piyasasında güncellemeler için belli bloklarda işlemler yapıldığı için asıl güncelleme 5 Ağustos’ta öğleden sonra gerçekleşti.

Peki güncelleme sonrasında madencilik gelirleri ne kadar azaldı? Malum güncellemeden önce madencilik gelirlerinde yüzde 30 oranında bir düşüş olacağı belirtiliyordu.

Ethereum madencilik gelirleri hızla düşüyor

Güncelleme ardından yapılan analizlere de bakacak olursak tahminlerin büyük oranda doğru çıktığını söyleyebiliriz. Hali hazırda madencilik gelirleri, ETH bazında yüzde 30 oranında azalmış durumda.

Elbette burada önemli bir nokta var. Hali hazırda ETH fiyatı arttığı için madencilik gelirlerinin aynı olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat madencilik gelirleri öyle ya da böyle ETH bazında azaldı. Dolayısıyla madenciler mevcut şartlarda 2X dolar kazanabilecekken aynı şekilde X dolar kazanmaya devam ediyorlar.

Ethereum gelirlerinin azalması sonrasında madencilerin farklı coinler kazıp kazmayacakları ise farklı bir merak konusu. Lakin mevcut şartlarda GPU madenciliğinin devam edeceğini söyleyebiliriz. Elbette diğer coinler ile yapılan madencilik büyük oranda ETH madenciliği kadar popüler olmayacaktır. Belki bu sayede ekran kartı fiyatları da biraz daha ucuzlayabilir.

Ethereum 2.0 güncellemesi gerçekleşti! Peki şimdi ne olacak?