Et talebini karşılamak için altı yılda 800 milyondan fazla Amazon ağacı kesildi

Et talebini karşılamak için altı yılda 800 milyondan fazla Amazon ağacı kesildi

Yeni bir araştırmaya göre, ormanın iklim kriziyle mücadeledeki önemine dair korkunç uyarılara rağmen et talebini karşılamak için tonla ağaç kesildi. İşte tüm detaylar.

Dünyanın Brezilya sığır et ürünlerine olan iştahını doyurmak için sadece altı yıl içinde Amazon yağmur ormanlarında 800 milyondan fazla  ağaç kesildi. Araştırmacı Gazetecilik Bürosu (TBIJ), Guardian, Repórter Brasil ve Forbidden Stories tarafından yürütülen veriye dayalı bir araştırma, sığır çiftçiliğiyle bağlantılı sistematik ve büyük orman kaybını işaret ediyor. Brezilya’daki sığır endüstrisi, sürekli olarak ormansızlaşmayla bağlantılı çiftliklerden kaçınma sözü verdi. Ancak veriler,  et talebini karşılamak için Amazon’un 1,7 milyon hektarlık (4,2 milyon akre) alanının dünya çapında sığır ürünleri ihraç eden fabrikaların yakınında yok edildiğini gösteriyor.

Et talebini karşılamak için altı yılda 800 milyondan fazla Amazon ağacı kesildi

Yerli halklar uzmanı Bruno Pereira ve Guardian’a uzun süredir katkıda bulunan gazeteci Dom Phillips’in çalışmalarına devam ediyor. Ancak ağaçların kesilmesi üzerine araştırmalar yapan iki adam da geçen yıl Amazon’da öldürüldü. Brezilya genelinde ormansızlaşma, 2019 ile 2022 yılları arasında o zamanki başkan Jair Bolsonaro döneminde arttı ve bunun bir numaralı nedeni sığır çiftlikleriydi. Luiz Inácio Lula da Silva’nın yeni yönetimi, yıkımı durdurma sözü verdi.

AidEnvironment danışmanlığındaki araştırmacılar, 20’den fazla mezbahanın yakınındaki binlerce çiftlikte, 2017 ile 2022 yılları arasında altı yıl boyunca tahmini orman kaybını hesaplamak için uydu görüntülerini, canlı hayvan hareket kayıtlarını ve diğer verileri kullandı. Et talebini karşılaşamk ne yazık ki dünyamıza zarar veriyor.

Meta, personeli haftada en az üç gün ofiste gitmek zorunda kalacak