Essential Phone ne kadar dayanıklı?

essential phone 1

Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin tarafından tasarlanan Essential Phone ne kadar dayanıklı? İşte bu sorunun yanıtı.

Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin, Essential şirketi bünyesinde yeni bir telefon geliştirmişti. Birkaç ay önce tanıtım etkinliği gerçekleşen Essential Phone özellikle tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Tanıtımın ardından satışa sunulması beklenen telefon bir dizi gecikmenin akabinde, nihayet geçtiğimiz günlerde Amerika ve Kanada’da raflardaki yerini almıştı.

Peki titanyum çerçevesi ve seramik kaplı gövdesiyle dikkatleri üzerine çeken Essential Phone ne kadar dayanıklı bir yapıya sahip? Bu sorunun yanıtı, akıllı telefonlar üzerine yaptığı dayanıklılık testleri ile popüler olan YouTube kanalı JerryRigEverything’ten geldi.

Kanalda yayınlanan yeni videoda Essential Phone’un düşme testine yer verildi. Videoda Essential Phone belirli yüksekliklerden belirli açılarla beton zemine bırakılıyor.

Telefon seramik kaplı olduğu için bu tabakanın kırılması ya da çatlaması normal karşılanabilir. Fakat düşme testlerinde telefonun seramik kaplı kısmı herhangi bir zarar almıyor.

Fakat Corning Gorrilla teknolojisi ile korunan ön cam için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Zira titanyum çerçeveler de telefonun ekranını çatlamaktan ve kırılmaktan kurtaramıyor. Elbette bu testlerin hiçbir bilimsel bağlayıcılığının olmadığını da hatırlatmamız gerekiyor.

Yine de Essential Phone’un beklenildiği kadar sağlam bir yapıya sahip olmadığı da aşikar. Dip not olarak belirtelim. Telefon düşme testlerinden sonra stabil bir şekilde çalışmaya devam ediyor.