Essential Phone, Oreo güncellemesini ne zaman alacak?

essential phone

Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin tarafından tasarlanan Essential Phone, Oreo güncellemesini ne zaman alacak? İşte yanıtı.

Akıllı telefon pazarında, son derece yüksek bir rekabet olduğu açıkça ortada. Hali hazırda yarışta olan köklü firmalar bile zaman zaman kar etmekte zorlanıyor. Böyle bir ortamda akıllı telefon pazarına herhangi bir şirketin sıfırdan giriş yapması hayli güç görünüyor. Fakat Essential şirketi tüm bu güçlükleri aşarak, Andy Rubin’in desteği ile etkileyici bir girişe imza atmıştı.

Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin, sahip olduğu iletişim desteği sayesinde yeni tasarladığı Essential Phone isimli modelini milyonlara tanıtmayı başardı. Çerçevesiz tasarımıyla dikkat çeken Essential Phone uzun bir üretim aşamasının ardından geçtiğimiz hafta Amerika ve Kanada’da satışa sunulmuştu. Kısa süre sonra Avrupa’da da raflardaki yerini alacak olan olan cihaz için Oreo güncellemesinin ne zaman geleceği de netlik kazandı.

Konu hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Essential Müdür Yardımcısı Rebecca Zavin, Android Oreo güncellemesinin en geç 2 ay içerisinde Essential Phone’a geleceğini belirtti. Zavin, konu hakkında çalışmaların devam ettiğini, güncellemenin eğer yetişirse önümüzdeki ayın hemen başında da yayınlanabileceğini söyledi.

Öte yandan Essential Phone’un ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat satılsa dahi hiç de ucuz olmayacağını belirtmemiz gerekiyor. Bir iPhone X kadar olmasa da muhtemel fiyat yine 3500TL dolaylarında olacaktır.