Essential Phone, Çinli cihazlardan bile ucuz!

essential phone

Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin, geçtiğimiz sene yeni bir akıllı telefon tasarladığını açıklamıştı. Söz konusu Android’in yaratıcılarından biri tarafından tasarlanan bir cihaz olunca, haliyle ilgi de fazla oldu. Sonuç olarak çok geçmeden Rubin ve ekibi Essential PH-1 ismini verdikleri cihazı tüm dünyaya tanıttı. Fakat dünya bu telefonu daha çok Essential Phone ismi ile anmayı tercih etti.

Essential Phone artık sudan ucuz!

Andy Rubin tarafından kurulan Essential, yeni bir şirket olduğu için küresel bazda pazarlama sorunlarıyla karşılaştı. Bunlara bir de üretim sürecinde ortaya çıkan sorunlar eklenince, PH-1’in satış süreci hayli gecikti.

Bu gecikme, telefona olan merakın da azalmasına neden oldu. Sonuçta çentikli tasarımı Apple’dan önce kullanan tek firma Essential’di. Tüm bu olumsuzlukların üzerine, bir de telefonun 700 doları aşan çıkış fiyatı eklenince, Rubin için zor günler başladı.

Essential Phone satışları beklenenin çok altında seyredince, şirket fiyat etiketini aşağı çekme kararı aldı. Nitekim geçtiğimiz gün gelen son indirimle birlikte, Essential Phone fiyatı da 400 dolara kadar inmiş oldu.

Andy Rubin imzalı PH-1 hali hazırda geçtiğimiz yılın amiral gemisi modelleri arasında yer alıyor. Yani bu ayardaki telefonların en ucuzu bile 500 dolar civarlarında. Kısaca özetlemek gerekirse, PH-1 bu fiyatıyla OnePlus ve Xiaomi gibi agresif fiyat politikası güden firmaların amiral gemisi modellerinden bile daha ucuz. İşin tek kötü yanı ise cihazın oldukça kısıtlı bir pazarlama ağına sahip olması.

İşte altın renkli iPhone X!