Essential, değerine değer kattı!

essential phone

Android’in kurucularından Andy Rubin’in tasarladığı PH-1 şimdiden Essential şirketinin hisse değerlerini tavana vurdurttu. İşte detaylar.

Kısa süre önce Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin, Essential isimli şirketi ile birlikte PH-1 isimli yeni bir akıllı telefon tanıtmıştı. PH-1 özellikle ince çerçeveleri ve tasarımı ile teknoloji severlerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Henüz PH-1’in satış tarihi bile netlik kazanmamış olmasına karşın, cihaz şimdiden firmanın değerini kat ve kat arttırmış durumda.

Tayvan’ın teknoloji alanındaki en önemli kuruluşlarından biri olan Foxconn, aldığı bir karar ile Essential’a yatırım yapma kararı almıştı. Foxconn’un Essential’a yaptığı yatırım sonrası şirketin değeri 1 milyar doları aşarak 1.2 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Elbette Essential’in bu kadar kısa bir süre içerisinde, değerine değer katmasının temel sebebi olarak Andy Rubin gösteriliyor. Zira Rubin’in Silikon Vadisi’nde önemli bir geçmişi ve çok sağlam kontakları mevcut. Zira PH-1’in de bu kontaklar sayesinde, satışa sunulduğu anda geniş bir pazarlama ağına ulaşması bekleniyor. Keza şimdiden dünyanın önde gelen bazı perakende şirketleri, PH-1’i ön siparişe sunmuş durumda.

PH-1’in kesin satış tarihinin bu hafta içerisinde duyurulması bekleniyor. Telefonun ilk etapta Black Moon (siyah), Pure White (beyaz) ve Stellar Grey (gri) renklerde satışa sunulacağı belirtilmişti. Essential’in PH-1 için bazı ülkelerdeki operatörlerle de görüştüğü ve HMD Global’inkine benzer bir satış stratejisi izleyeceği de iddia ediliyor.