Xiaomi Redmi Note 5A hayal kırıklığı yarattı

redmi note 5a

Xiaomi’nin önümüzdeki günlerde tanıtmayı planladığı yeni modeli TENAA’da göründü. Xiaomi Redmi Note 5A özellikleri ile hayal kırıklığı yarattı.

Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, şu aralar hayli yoğun günler geçiriyor. Bir yandan Mi Mix 2 üzerinde çalışan Çinli üretici, diğer yandan da Redmi Note 5A gibi orta segmente hitap eden modeller üzerinde çalışıyor.

Xiaomi Redmi Note 5A ile ilgili şimdiye kadar sızdırılan bilgilerde telefonun Snapdragon 625 yonga setiyle geleceği ve 1080p çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Fakat geçtiğimiz gün TENAA’da ortaya çıkan Redmi Note 5A’nın iddia edilen özelliklerden çok uzakta olduğu gözlemlendi.

Çin’in en önemli sertifikasyon kurumu TENAA’da ortaya çıkan bilgilere göre, Redmi Note 5A, gücünü Snapdragon 625 yerine Snapdragon 430 yonga setinden alacak. Ayrıca telefonun ekran çözünürlüğü de 1080p değil 720p olarak görünüyor.

Bilindiği üzere Xiaomi, satışa sunduğu modeller için birkaç farklı varyasyon tasarlıyor. Dolayısıyla TENAA’da ortaya çıkan bu Note 5A modeli, giriş seviyesindeki model olabilir. Bir başka değişle, Xiaomi Redmi Note 5A’nın çatı modelinde yine iddia edildiği gibi SD 625 yonga setini kullanabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Dip not olarak şunu da belirtelim. Xiaomi’nin bu telefon için belirlediği fiyatın 1000 yen’den başlayarak 1200 yen’e kadar çıkacağı söylenmekte. Tabi ki bunların henüz söylenti aşamasında olduğunu da tekrardan hatırlatalım.