Facebook’un İnsansız Hava Araçları Tanıtıldı

Facebook İHA

Geçtiğimiz günlerde katıldığı F8 konferansı sırasında yeni projelerini duyuran Facebook, insansız hava araçları projesiyle ilgili yeni detaylar paylaştı.

Farklı alanlara yaptığı yatırımlarla teknoloji dünyasındaki etkinliğini arttıran ve bir sosyal medya firması olmanın ötesine geçmeyi başaran Amerikalı internet devi Facebook, ilgi çekici yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen F8 konferansı sırasında yeni projelerini duyuran Facebook’un bu ilgi çekici projeleri arasında, dünyanın çeşitli yerlerinde az gelişmiş ülkelere de internet bağlantısı götürmeyi amaçlayan yeni insansız hava araçları da yer alıyordu.

Facebook_İHA

Dünya genelinde internete erişimi bulunmayan 4 milyar insana internet bağlantısı ulaştırmak adına başlatılan bu iddialı projeyi F8 kapsamında duyuran Facebook, projenin temel taşları olan yeni insansız hava araçları hakkında merak edilen detayları teknoloji dünyasıyla paylaştı. Firma teknolojiden sorumlu yöneticisi Mike Schroepfer tarafından yayınlanan açıklamada, V şeklindeki bu insansız hava araçlarının Boeing 737 uçaklardan bile daha büyük bir kanat genişliğine sahip olacağı ve küçük bir arabadan daha ağır olacağı açıklandı. Panellerinde yer alan solar paneller sayesinde güneş enerjisiyle çalışabilecek olan bu insansız hava araçları, şimdiden test uçuşlarına başlamış durumdalar.

Sony SmartEyeglass Piyasaya Sürüldü