Sony’den e-ink Ekranlı Akıllı Saat

Sony e ink 575

Akıllı saat alanına ilk giren firmalar arasında yer alan Sony, elektronik mürekkep teknolojisini kullanan yeni akıllı saatini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Son dönemde hızla yükselen giyilebilir cihazlar alanına yönelen ilk firmalar arasında yer alan Japon teknoloji devi Sony, rakiplerine göre daha uzun süredir yer alma avantajına sahip olduğu bu alanda etkili olmayı şu ana kadar başaramamış olsa da bu alandaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bloomberg tarafından yer verilen yeni bir habere göre yeni bir akıllı saat üzerinde çalışmakta olan Sony, e-ink yani elektronik mürekkep teknolojisinden faydalanan bu yeni akıllı saatini önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürecek.

Sony_e-ink

Daha önce piyasaya sürülen Sony akıllı saatlerin aksine donanımsal özelliklere değil tasarıma öncelik verecek olan bu yeni akıllı saatte kullanılan e-ink teknolojisi, saatin hem gövdesinin hem kordonunun şekil değiştirmesine imkan sağlayacak. Samsung, Apple ve LG Electronics gibi rakip firmaların akıllı saat pazarında izlediğinden farklı bir strateji izleyen Japon teknoloji devi, firma yöneticisi Kazuo Hirai’nin geçtiğimiz aylarda açıkladığı yenilikçi ürünler geliştirme politikasını takip etmekte kararlı görünüyor.

Nokia N1 Tablet Avrupa’ya da Taşınacak