Erken normalleşme süreci pahalıya patladı!

normalleşme süreci

Normalleşme süreci sonrası ABD’nin Teksas eyaletinde Covid-19 hasta sayısı giderek artıyor. Doktorlar durum karşısında endişeli.

Koronavirüs vakalarının giderek azalması dünyanın bir çok yerinde normalleşme süreci denilen süreci ortaya çıkardı. Ancak bazı ülkelerde bu sürecin erken başlaması vakaların giderek artmasına neden oldu. George Floyd’un canice öldürülmesinin ardından ABD’de ırkçılık karşıtı gösteriler patlak verdi. Bu süreçte sosyal mesafenin hiçe sayılması ve insanların aynı mekanlarda toplanıp aynı havayı soluması virüsün daha çok yayılmasına neden oldu.

Erken normalleşme süreci ABD’nin Teksas eyaletinde Covid-19 vakalarının artmasına neden oldu. Teksas eyalet yetkilileri, normalleşme sürecini 30 Nisan’da başlatmış ve 1 Mayıs’ta da bazı işletmelerin açılmasına karar vermişti. Sürecin erken başlatılması kararın ne kadar doğru olduğunun sorgulanmasına neden oldu. Teksas’ta karşılaşılan Covid-19 vakaları ikinci kez pik noktaya ulaştı. Hastanelerde yatan COVID-19 hastası sayısı 1.935‘e yükseldi. 5 Mayıs 2020 tarihinde bu sayı 1888 kişi ile pik noktasına ulaşmıştı. Normalleşme süreci sonucunda; Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre; koronavirüs Teksas çapında toplamda 75.400’ün üzerinde kişiye bulaştı. Hastaneye belirli şikayetlerle başvuru yapan hastalara uygulanan Covid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı normalleşme süreci öncesinde %4.27 iken süreç sonrası artış göstererek %7.55 oldu.

Normalleşme süreci

George Floyd için yapılan gösteriler durumu kötüleştiriyor! 

Normalleşme kararı sonrasında kuaför salonları çeşitli standartları sağlandıktan sonra, Spor salonları, zorunlu olmayan üretim tesisleri ve ofisler, %25 kapasiteyle çalışmak kaydıyla, barların %25 ve restoranların %50 kapasiteyle çalışma şartıyla açılmıştı. Ancak ırkçılık karşıtı gösterilerin ülkenin bir çok yerinde görülmesi Covid-19 hasta sayısının artmasında önemli bir etken oldu. İnsanlar orta, büyük ve küçük guruplar halinde gösteriler düzenlenliyor. Bu gösteriler sırasında bazılarında maske bulunmazken bazıları maskelerini ağzını kapatacak şekilde takmıyor. Sonuç olarak Covid-19 virüsünün bulaşması için uygun zemin hazırlanıyor.

Ülkemizde normalleşme süreci tam olarak 1 Haziran 2020 tarihinde başladı. Daha önceki günlerde yavaş yavaş önlemler azaltılsa da esas olarak normalleşme 1 Haziran tarihinde gerçekleşti. Son olarak 65 yaş ve üstü insanların sokağa çıkma yasağı sabah 10 ile akşam 8 arasında sınırlandırıldı.

Galaxy Tab S7 Plus özellikleri sızdırıldı!