Apple ve Microsoft perde arkasında gizli görüşmeler yaptı

Apple mixed-reality gözlük için çıkış tarihi tahmini yapıldı

Devam eden dava süreci nedeniyle Apple ve Microsoft perde arkasında gizli görüşmeler yaptı. Ancak bu görüşmelerin olduğunu hiç kimse bilmiyordu. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük 2 teknoloji devi olan Apple ve Microsoft perde arkasında gizli görüşmelere devam ediyor. Muhtemelen Apple ile ilgili yaşanan dava sürecinden haberdarsınızdır. Şirket Epic Games markası ile büyük bir dava süreci yaşıyor. İkili arasındaki görüşmeler daha çok komisyon üzerine kurulu.

Epic Games ve Apple arasında yaşanan dava süreci aslında başka aktörlerin de işin içerisinde olduğunu gösteriyor. Buna göre Microsoft ve Apple’ın komisyon oranları için perde arkasında görüştüğü ortaya çıktı. Microsoft kendisinden komisyon alınmaması için bazı tavizler vermeye hazır olduğunu söylemiş.

Apple davasında yeni detaylar ortaya çıktı

Apple ile ilgili devam eden dava sürecinde Microsoft ve bu şirketin aslında birbirleri ile anlaşma yoluna gitmeye çalıştığı görülüyor. Buna göre Microsoft’un iPad için Office uygulamasını piyasaya sürmesi bekleniyordu. Ancak bu konuda Microsoft kendisinden komisyon alınmamasını istedi.

Apple ve Microsoft

Tüm bunlara ek olarak Epic Games ve Apple arasında aslında bazı görüşmelerin olduğu da ortaya çıktı. Buna göre şirket Epic Games‘i ARKit artırılmış gerçeklik platformuna katılmaya ikna etmeye çalışıyordu. Bu nedenle neredeyse anlaşmak üzere oldukları görülüyor. Yani dava süreci devam ederken arka planda yeni anlaşmalar yapılıyor.

Apple Car vs Tesla: Bu büyük savaşta hangisi öne geçecek?

Şu anda birçok firma Apple komisyon oranları ile ilgili büyük sorunlar yaşıyor. Belki de şirket komisyon oranlarına karşılık yeni bazı projeler ile diğer markaları ikna edebilir. Bakalım ilerleyen dönemlerde şirketler arasında daha başka ne tür anlaşmalar yapıldığı ortaya çıkacak.