Epic Games’teki ücretsiz oyunu bu kez herkes alamayacak

Epic Games Store

Her hafta bir oyunu kullanıcılarına ücretsiz olarak sunan Epic Games, önümüzdeki hafta ücretsiz vereceği oyunu bu kez herkese vermeyecek.

Steam gibi PC oyunculuğunu domine eden zorlu bir rakiple mücadeleye girmiş olmasına rağmen hızlı bir şekilde büyümeye devam eden Epic Games, daha fazla oyunseverin aklını çekelebilmek için ücretsiz oyunları kullanıyor. Hemen hemen her hafta, bazı dönemlerde her gün bir oyunu ücretsiz olarak kullanıcılarına sunan Epic, bazen de yüksek fiyatlı, dikkat çekici oyunları ücretsiz olarak vererek oyunseverleri sevindirdi. Şu ana kadar bu strateji sayesinde çok sayıda oyuncuyu platformuna çekmeyi başaran Epic, şu sıralar her hafta yeni bir oyunu kullanıcılarına ücretsiz olarak veriyor.

Bugüne kadar ücretsiz yaptığı oyunları tüm oyunculara koşulsuz bir şekilde veren Epic Games, önümüzdeki hafta vereceği oyunu ise herkese vermeyecek. Önümüzdeki hafta platformda ücretsiz hale gelecek olan The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos, sadece belli başlı ülkelerdeki kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak alınabilecek. Pek çok ülkede ise oyunseverler bu fırsattan yararlanamayacak.

The Dungeon of Naheulbeuk The Amulet of Chaos

Aralarında Arjantin, Meksika, Güney Kore gibi yüksek nüfuslu ülkelerin de bulunduğu pek çok ülkede The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos’un ücretsiz olarak verilmeyecek olması tahmin edeceğiniz gibi oyuncular tarafından tepkiyle karşılandı. Hatta oyuncular bu tepkilerini Epic’le ve oyunun arkasındaki stüdyo olan Artefacts Studio ile de paylaştı. Ancak stüdyo geri adım atmadı. Bu oyunun sadece Epic Games Store üzerinden satıldığı ülkelerde ücretsiz olarak verileceğini tekrarlayan stüdyo, oyunun bu platform üzerinden satılmadığı ülkelerde ücretsiz olarak verilmeyeceğini açıkladı.

Musk ve Zuckerberg kozlarını ringde paylaşacak