Epic CEO’su bir kez daha Apple’ı hedef aldı

Epic

Epic CEO’su Tim Sweeney, bir kez daha Apple’ı hedef aldı ve devam eden davayı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Amerikalı teknoloji devi Apple, son dönemde App Store ile ilgili aldığı kararlarla pek çok şirketi kızdırmış durumda. Bildiğiniz gibi Meta CEO’su Mark Zuckerberg, son günlerde sık sık Apple’ı hedef alan açıklamalarda bulunuyor. Fakat Apple’ın kararları ile sorunu olan tek CEO Mark Zuckerberg değil. Epic CEO’su Tim Sweeney de son günlerde sık sık Apple’ı hedef alan açıklamalarda bulunuyor.

Bildiğiniz gibi Apple ile Epic bir süredir mahkemede karşı karşıya geliyor. Apple’ın App Store’daki ödeme kesintilerine karşı tavır alan şirketlerden biri olan Epic Games, popüler oyunu Fortnite’ın iOS uygulamasına bir arka kapı ekleyerek bu sistemin arkasından dolaşmayı denemişti. Ancak Apple bu denemeyi pek hoş karşılamadı ve şirkete karşı dava açtı. Sonunda hakim Apple’ı haklı bulunca Apple bunu bir zafer olarak lanse etti ama mahkeme süreci henüz tamamlanmadı. Çünkü oyun devi bu kararı temyize taşıdı. Tim Sweeney’nin bu hafta yaptığı açıklamalar, şirketin bu temyiz sürecini ve Apple’a karşı yürüttüğü davayı gerekirse uzun yıllar devam ettirmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

The Verge’e konuşan Tim Sweeney, Apple’ın elde ettiği gücü kullanma şeklini eleştirdi ve tüm politikacıların şirketlerin artan gücünden korkması gerektiğini söyledi. Apple ile aralarındaki bu davayı kazanmak için ne kadar uğraşmaları gerekiyorsa uğraşmaya hazır olduklarını söyleyen Sweeney, Apple ile mahkeme dışında anlaşmalarının mümkün olduğunu fakat bunun için Apple’ın bazı şartları kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Sweeney’e göre her uygulama geliştiricisi kendi uygulamasını kendi internet sitesi üzerinden yayınlayabilmeli ve uygulama içi harcamalar konusunda da kendi kararlarını verebilmeleri. App Store’un mevcut sistemi her ikisine de izin vermiyor. Bu yüzden Apple ile bir anlaşma sağlanması için Apple’ın bu iki konuda da ısrarından vazgeçmesi gerekiyor ki bu da pek mümkün görünmüyor. Görünüşe bakılırsa iki taraf arasındaki dava daha uzun süre devam edecek.

Bir PlayStation 5 oyunu daha PC’ye geliyor