Enerji Bakanı’ndan kış saati açıklaması!

sss

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, son dönemlerin en çok tartışılan konusu olan kış saati uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Enerji Bakanı’ndan kış saati açıklaması! Bildiğiniz gibi Türkiye, 2016 yılından bu yana sabit saat dilimi kullanıyor. Ancak özellikle kış aylarında bu durum tartışma konusu oluyor. Çünkü özellikle çalışan kişiler ve öğrenciler, sabah zifiri karanlıkta işlerine veya okullarına gitmek zorunda kalıyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya dikkat çekmiş ve Twitter hesabı üzerinden uygulamanın sona ermesi çağrısında bulunmuştu. Ancak görünen o ki Enerji Bakanlığı sabit saat uygulamasından hayli memnun.

yeni elektrik üretim yöntemi

Enerji Bakanı’ndan kış saati açıklaması!

11. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, kış saati tartışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, 2016 yılından beri uygulanan kalıcı yaz saati sayesinde 6 milyar dolar tasarruf sağlandığını ifade etti. Enerji Bakanı ayrıca, “26 Mart 2019’da Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen oylamayla Avrupa Birliği’nde mevsimsel saat değişikliği uygulamasına son verilme önerisi kabul edildi.” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir enerji konusuna da değinen Dönmez, ülkemizde kurulu gücün 53 bin megavata ulaştığını ve böylece 2023 hedeflerinin şimdiden geçildiğini de sözlerine ekledi. Enerji Bakanı tarafından yapılan bu açıklamalar, sabit saat uygulamasının devam edeceğini gözler önüne serdi. Bu durum özellikle sabah saatlerinde kalkıp okula veya işe gidenleri hayli üzecek diyebiliriz.

Zam furyası giderek büyümeye devam ediyor!