Saatler geri alınacak mı? (Saat ayarı nasıl yapılır?)

saat

Teknolojik cihazların saatleri geri almasıyla kullanıcıların kafası fazlasıyla karıştı. Windows 10 kullanıcılarının saati doğru kalırken diğer sürümlerde saatler otomatik geri alındı. Android ve İOS telefonlarda saatlerini kış saati uygulamasına göre ayarladı. Durum böyle olunca bazı haber siteleri de halkı yanlış bilgilendirdi. Yanıltan bazı başlıklar atıldı. Ancak saat saatlerde hiç bir değişiklik yapılması gerekmiyordu. Aksine otomatik geri alınan saatlerin ayarlarının da düzeltilmesi gerekiyor. Yani Windows 10 kullanıcılarının saatleri doğru. Telefonlarınız da yapmanız gereken ayarlar ise şu şekilde:

Saatler nasıl ayarlanır?

iPhone için;

Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından “Otomatik Ayarla” özelliğini devre dışı bırakın.

saatler ios

Android için;

Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan “Otomatik tarih ve saat” ile “Otomatik saat dilimi” ayarlarını pasif konuma getirin.

saatler androis

Windows 7 kullanıcıları;

Tarih ve Saat ayarlarına girip ‘Gün ışığından yararlanma saati için otomatik olarak ayarla’ özelliğini devre dışı bırakın.

saatler windows

Saat uygulamasının amacı gün ışığından daha fazla yararlanmaktır. Ancak ülkemizde artık bu uygulama kullanılmıyor. Son yapılan güncelleme ile; Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi.