Kış saati uygulamasında ortalık karıştı!

kis saati uygulamasi

Yılda iki yapılan saat değişikliğinde ortalık karıştı. Türkiye’deki elektronik cihazların bir kısmı saatleri yanlış olmasına rağmen geri alırken, bir kısmı ise doğru saati uyguladı. Peki ama hangi cihazlar saatlerini geri aldı, hangileri almadı? Kış saati uygulamasında hangi cihazlar tedbirliydi? Detayları haberimizde.

kis-saati-uygulamasi

25 Ekim tarihi itibariyle kış saati uygulaması gereğince Türkiye saati ile gece 04.00’te saatlerin bir saat geriye alınması gerekiyordu. Ancak Türkiye bu uygulamayı 2 haftalığına erteledi. Sebebi ise 1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimler. Gün ışığından daha fazla yararlanmak için yapılan bu saat değişikliği uygulaması, sandıkların akşam hava aydınlıkken açılması amacıyla ertelendi. Ancak elektronik cihazlar bu uygulama sebebiyle sınıfta kaldı.

Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önerisiyle saatleri 8 Kasım tarihinde değiştirme kararı aldı. Ancak teknoloji devlerinin bir kısmı bu uygulamada kullanıcılarını mağdur etti. Kullanıcılardan gelen bilgilere göre iOS 9.1 sürümü yüklü Apple cihazlar ile otomatik güncelleştirmeleri açık olan Microsoft Windows işletim sistemli bilgisayarlar saati doğru bir şekilde güncel tuttu. Ancak Android işletim sistemli cihazlar ve Mac bilgisayarlar bu uygulamada sınıfta kaldı.

Eğer bu konuda bir karışıklık yaşıyorsanız, elinizdeki analog bir saate göre tüm saatleri ayarlamanızı öneriyoruz. Mobil cihazlarınızda saati ayarlamak için aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

iOS 9.1 öncesi cihazlar için;

Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat sekmesinden otomatik saat dilimini kapatın.

Android cihazlar için;

Ayarlar > Tarih ve Saat sekmesinden otomatik tarih ve saat özelliğini kapatın.

8 Kasım 2015 tarihinde ise saatleri bir saat geri almak gerekiğini unutmayın.

“Apple’ın Tek Rakibi Microsoft’tur!”