Nokia 2 Geekbench testinden göründü

nokia 2 2

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Nokia’nın giriş seviyesindeki modeli Nokia 2, şimdi de Geekbench testinden görüldü. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında tekrardan söz sahibi olmak isteyen Nokia, müşteri kitlesini arttırmak istiyor. Hali hazırda orta segment modelleriyle, özellikle Çin’de önemli bir başarı yakalayan Finli üretici, giriş ve üst segmentte de aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

Hali hazırda Nokia’nın kısa bir süre sonra yeni bir üst segment model tanıtacağını zaten biliyorduk. Zira bu konuda pek çok sızıntı ve raporla karşılaştık. Bilmediğimiz şeyse Finli üreticinin giriş segmentindeki yeni bir cihaz üzerinde çalıştığı.

Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir raporda, Nokia’nın Nokia 2 isimli giriş sekmentine hitap eden yeni bir model üzerinde çalıştığı belirtilmişti. İşte şimdi bu model Geekbench testinde ortaya çıktı. Cihazın Geekbench testinde ortaya çıkmasıyla birlikte özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Geekbench’e göre Nokia 2 gücünü Qualcomm’un düşük seviyeli yonga seti Snapdragon 210’dan alacak. Sistemini 1GB RAM ile destekeleyecek olan telefonun dahili depolama alanı ise 8GB. Nokia 2’nin nasıl bir kamera performansı sergileyeceği ise henüz netlik kaznamış değil.

Nokia 2 ile ilgili olarak ortaya atılan bir diğer iddia ise telefonun fiyatı. Cihazın Avrupa’da 100 dolardan satışa sunulacağı ön görülüyor. Nokia 3310’un 50 euro, Nokia 3’ün ise 150 euro olduğunu düşünürsek, ikisinin tam ortasında bir fiyatın giriş segmentinde bir model için normal olduğunu söyleyebiliriz.