Galaxy S10 devrim niteliğinde olabilir

galaxy s10

#İŞBİRLİĞİ

Samsung şimdiden önümüzdeki sene satışa sunacağı Galaxy S10 üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Peki S10 gerçekten Samsung için yeni bir miat olabilir mi?

Hali hazırda akıllı telefon pazarında en çok sevkiyat gerçekleştiren firma konumunda bulunan Samsung, iş kar marjına geldiğinde ise Apple’ın çok gerisinde kalıyor. Bu durumun tek bir nedeni var. O da Samsung’un asıl kar getiren üst segment pazarında pek bir varlık gösterememesi.

Şunu kabul etmek gerekiyor. Samsung’un en çok akıllı telefon satan şirket olması giriş ve orta segmentteki başarısına bağlı. Güney Koreli teknoloji devi bu segmentlerdeki hakimiyetini kaybettiği anda zirvedeki yerini de kaybedecektir.

Dolayısıyla Samsung’un önünde iki seçenek var. Ya üst segmentte devrimsel bir modelle müşteri kitlesini genişletecek ya da giriş ve orta segmentteki modellerinin fiyatını aşağıya çekecek.

Açık konuşmak gerekirse, Çinli üreticiler giriş ve orta segmentte Samsung’u fazlasıyla zorlamaya başladılar. Dolayısıyla, bu noktada Samsung’u kurtaracak olan tek çözüm devrimsel özelliklerle donatılacak olan Galaxy S10 modeli gibi duruyor.

galaxy s10 4