En sevilen sosyal medya platformu hangisi oldu: Mark Zuckerberg ağlıyor

Sosyal medyada çocukları

En sevilen sosyal medya platformu sonunda belli oldu. Özellikle Z kuşağı bazı sitelere daha büyük önem veriyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte en sevilen sosyal medya platformu ortaya çıkarıldı. Özellikle bazı siteler diğerlerine göre çok daha fazla talep görüyor. Popülerliğini korumayı başaran web siteleri böylece diğerlerine göre bir miktar daha ön planda kalıyor. Mesela Facebook bunu başaramadı.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook ne yazık ki popülerliğini kaybediyor. 18 ile 24 yaş aralığındaki tüketiciler üzerinden yapılan bir anket çalışmasına göre TikTok ön sırada yer alan bir sosyal medya platformu oldu. Instagram onun gerisinde kaldı. Z kuşağı TikTok uygulamasını Facebook ve Instagram gibi sitelerden daha fazla seviyor.

En sevilen sosyal medya platformu şaşırttı

Türkiye’de özellikle TikTok ile ilgili çok fazla olumsuz yorum var. Hatta bazıları düşmanca tavır sergileyebiliyor. Bazen Twitter üzerinden TikTok kapatılsın hashtagleri açıldığını bile biliyoruz. Kasım 2020 ile Kasım 2021 dönemlerini kapsayan araştırma sonuçlarına göre Z kuşağı, Facebook ve Instagram ile kıyaslandığında TikTok uygulamasını daha fazla kullanıyor.

En sevilen sosyal medya

Bu araştırma markalar açısından da değerlendirildi. Z kuşağı en fazla Google markasını seviyor. Onun hemen ardından Apple, Amazon ve Netflix geliyor. Ayrıca gençler Coca-cola gibi markaları yine sevmeye devam ediyor. Zoom gibi bazı görüntülü görüşme uygulamaları ve Samsung yine listede yer alanlar içerisinde. En sevilen sosyal medya platformu ile birlikte büyük markalar da listedeki yerini aldı.

Yeni TikTok akımı görgüsüzlüğün bu kadarına da pes artık dedirtti

Küresel çapta yeni bir yönelim olduğunu görüyoruz. TikTok gibi video ve eğlence merkezli uygulamaların sayısı her geçen gün artıyor. Önümüzdeki yıllarda buna benzer tabloların çok daha fazla karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.