#İŞBİRLİĞİ
Game of Thrones’un, belki de en kritik sezonu olan altıncı sezonda, ortaya ulaştık. Daha önceki dosya konularımızda, en nefret edilen karakterlerden bazılarını ele almıştık. Şimdi de, biraz, en sevilen karakterlere değinelim.
Game of Thrones, dizi evreninin en tartışmalı yapımlarından biri. Harika bir kurguya, iyi oyunculuklara ve senaryoya sahip dizi; aşırı şiddet, cinsellik ve + 18 her türlü öge ile dolu. Bu da ona olan ilgiyi artırsa da, pek çok kişinin alışık olmadığı bir senaryoya sahip olması tepki toplayabiliyor. Karşımızda, kahramanlık ve büyüden çok daha ötesi var. Serinin bizce en büyük sırrı, yeniden doğuş; kan büyüleri, zombiler, ejderhalar gibi etmenlere sahip olmasına rağmen, insan doğasını aşırı gerçekçi biçimde yansıtabilmesi. Bu yazar George R.R.Martin’in “egzantrik” kişiliğinden kaynaklanıyor. Zira yazar, her fırsatta, “Karşınızdaki bir Yüzüklerin Efendisi değil. Burada siyah ve beyazdan çok daha fazlası var.” ifadelerini kullanıyor.
Bize göre diziyi bu kadar çekici kılan bir diğer etmen de, toplumdan dışlanmış karakterleri, baş role oturtabilmesi. Ne de olsa hepimiz bir Hollywood filminden kaçma, olağanüstü yakışıklı, olağanüstü güçlü veya olağanüstü erdemli insanlar değiliz. Kusurlarımız var ve Game of Thrones’un karakterleri de, son derece arızalı tipler.
Efsanevi dizinin (gerçi şunu da belirtelim; dizinin tüm bölümlerini defalarca kez izlediyseniz bile, mutlaka kitapları da okuyun) en sevilen karakterlerinden bazılarını sizler için derledik.
1-Tyrion Lannister
Peter Dinklage’a dünya çapında ün ve bolca Emmy ödülü kazandıran Tyrion Lannister karakteri fenomen olma yönünde ilerliyor. Her açıdan berbat bir ailesi olan Tyrion, ailenin diğer karakterlerinin aksine, kayda değer bir vicdana sahip. Boyu fazlasıyla kısa olan Tyrion Lannister, kendisi ile en acımasız şekilde alay edebilirken, her seferinde müthiş zekasını, kurnazlığını ve sezgisini ortaya koyuyor. Pek çok Lannister’ın aksine empati kurma becerisi ile dikkat çeken Tyrion, soyadının hakkını(!) pek vermiyor. Sıklıkla tartışılan teorilerden biri de, zaten bir Lannister olmayabileceği. Bunu yakında sizinle paylaşacağımız teoriler bölümüne saklayalım. Zaten listenin tepesinde bir Lannister görmek yeterince şaşırtıcı.
2-Jon Snow
Babası Eddard Stark (aslında babasının Ed olduğuna da emin değiliz ama Stark kanı taşıdığı kesin, başka bir teori konusu daha) gibi onurlu bir adam olan Jon Snow, onurlu ve kahraman ruhlu olmasının bedelini, canıyla ödedi. Eh ne de olsa bu evrende, onurlu karakterler hayatta kalmakta ciddi zorluk yaşıyor. Neyse ki, umutlarımızın sahibi, bir şekilde hayata döndürüldü ve eski hatalarını tekrarlama niyetinde değil. Azor Ahai olduğu da iddia edilen Snow; Kuzey’i önce Ramsay Bolton sosyopatından kurtarmaya, sonra da Ak Gezenlerle yapılacak nihai savaşta umut ışığı olmaya kararlı.
3-Daenerys Targaryen
Daenerys Targaryen, son zamanlarda pek revaçta olan güçlü kadın karakter (Twilight serisi ve Açlık Oyunları’na bakmanız yeterli) ekolünün bir üyesi gibi gözükse de, bu hiç de doğru sayılmaz. Zira George R.R Martin, bu karakteri yaklaşık 20 yıl önce yarattı. Ejderhaların Annesi, İsminin Sonuncusu, Zincir Kıran gibi unvanlarını sıkça dile getirmekten kaçınmayan (hatta biraz da abartan) Daenerys Targaryen, dizideki pek az karakterde görünen bir onur ve iyiliği de sahip.
4-Eddard Stark
Birinci sezonda (ve elbette birinci kitapta) ölümüne şahit olsak da, hala da kalbimizde dinmeyen bir sızı olan Eddard Stark hakkında pek çok gizem de söz konusu. Brandon Stark’ın geçmiş görüleri, Eddard Stark’ın gençliğini takip ettikçe, bu gizemler de açığa çıkıyor. Yani altıncı sezonda, Ned’imize Bran’in görülerimi vasıtasıyla da olsa, bir nevi yeniden kavuştuk. Ned’in sırları, tüm Game of Thrones evrenini temelden sarsacak gibi.
5-Arya Stark
Türk drama filmlerine taş çıkartacak çileler çeken Arya Stark’ın dönüşü sarsıcı olacak gibi. Faceless Man eğitimde büyük yol kat eden Arya hakkındaki asıl soru ise şu: Bir şekilde, hala Arya olmaya devam edebilecek mi, yoksa tüm duygularını ve anıları silinip gidecek mi?