WESA resmi olarak kuruldu!

WESA resmi olarak kuruldu

WESA (World eSports Association/Dünya eSporlar Birliği) geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir basın toplantısı ile resmi olarak kendini tanıttı.

eSporlar piyasasının hakimi olan takımların ve eSpor turnuvaları denilince akla gelen en büyük organizasyonlardan biri olan ESL’in ortaklaşa geliştirdiği girişim olarak duyurulan WESA, geleneksel sporlarda karşılaştığımız UEFA, FIFA, NBA gibi kuruluşların benzeri bir yapıya sahip olacak.

Şeffaf bir yapıya bürünen WESA, oyuncuların temsiliyle, düzgün ve süreklilik sağlayan gelir dağılımı ve genel kuralları ile birlikte eSporun daha da iyi yerlere gelmesi ve gelişmesi için çalışmalarını gerçekleştirecek. eSporu daha da profesyonelleştirmek adına kurulan WESA ile birlikte geliştirilen turnuvalar ve etkinlikler için oyuncuların, organizatörlerin ve yayıncıların da söz hakkı olacak.

WESA‘nın kuruluşunda yer alan ortaklar Fnatic, EnVyUs, Ninjas in Pyjamas, G2 eSports, Virtus.Pro, Natus Vincere, mouseSports, FaZe Clan’ın yanı sıra ESL de yer alıyor. İlerleyen yıllarda WESA‘nın güvenilirliğinin artmasıyla ve şüphelerin giderilmesiyle birlikte bu organizasyona daha fazla takımın katılması beklenmekte.

Organizasyon, takımlara ve oyunculara daha adil bir turnuva ortamı, alt yapısı sağlam, şüphede kalmayan ve küresel standartlara dayalı bir gelir paylaşımı sunmayı vaad ediyor. Ekonomik belirsizliklerin giderilmesinin yanı sıra oyunculara kanuni açıdan da kolaylık sağlanması açısından da çalışmalarını sürdürecek olan kurum, ilk olarak Counter Strike: Global Offensive için ESL Pro League ile desteğini sağlayacak.

Geleceğin en önemli aktivitelerinin başında geleceğini düşündüğüm eSpor için bu tarz girişimlerin artarak gelişmesini umuyorum. Siz eSpor hakkında neler düşünüyorsunuz?

Virüs yüklü dolandırıcılık kampanyası