En pahalı şehirler bakın hangileri oldu: Herşey değişti

dünyanın en akıllı şehirleri

En pahalı şehirler sıralaması değişti. Bu sıralamaya bakıldığında pandeminin etkisi çok daha net ortaya çıkıyor. İşte merak edilen bütün ayrıntılar.

Küresel çapta en pahalı şehirler araştırması yapıldı. The Economist tarafından yapılan araştırmaya göre ortaya ilginç bir tablo çıktı. Dünya çapında yaşam maliyeti 2020 raporu yayınlandı. Bu rapora bakıldığında dünyanın en pahalı şehirleri listesinde zirvenin bile değiştiği görülüyor. Pandemi çok büyük bir etkiye sahip.

Öncelikle küresel çapta yaşanan enflasyon oranlarına bakmak gerekiyor. Büyükşehirlerdeki enflasyon oranı yüzde 3,5 seviyelerinde. Bu beklenenden daha düşük bir rakam. 173 şehir üzerinden yapılan araştırmalarda dünyanın en pahalı şehri olarak Tel Aviv seçildi.

En pahalı şehirler sıralaması belli oldu

İsrail’in finans ve teknoloji merkezi olarak bilinen Tel Aviv en pahalı şehir ünvanını aldı. Ondan hemen önce Hong Kong zirvede yer alıyordu. Şimdi ise pahalılık bakımından bu şehir ön plana çıktı. 2020 yılının en pahalı şehirleri Zürih, Paris ve Hong Kong olmuştu.

En pahalı şehirler

Listeye bakıldığında ikinci sırada Singapur yer alıyor. Paris ise onunla aynı puana sahip. Hong Kong ile Zürih ilk 4 arasında yer alıyor. ABD’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olarak bilinen New York ise 5. oldu. Cenevre, Kopenhag ve Los Angeles yine en pahalı şehirler içerisinde yer alıyor.

Çevre kirliliğini zirvede yaşayan şehirler belli oldu: Sizin şehrinizde durumlar nasıl

Listede elbette en ucuz şehirler de vardı. Buna göre Suriye’de yer alan Şam şehri en ucuz şehir olarak kayıtlara geçti. Onun hemen ardından Trablus, Taşkent, Tunus ve Almatı şehirleri geliyor. Peki sizce Türkiye’den hangi şehirler en pahalı olanlar listesinde yer alabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.