Facebook ve Instagram kullanıcı güvenliğini korumak istiyor

Facebook müzisyenlere 50.000 dolara kadar ödeme yapacak!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook ve Instagram kullanıcı güvenliğini korumak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm ayrıntılar.

Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran Facebook ve Instagram kullanıcı güvenliği için bazı yeni adımlar atmaya çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de uçtan uca şifreleme olmuştu. Hatırlayacağınız üzere Facebook kendi şirket ismini değiştirdi ve Meta olarak adlandırıldı. Şimdi ise ilk hamlelerini yapmaya gayret gösteriyor.

Ortaya çıkan son detaylara göre Meta şirketinin kendi uygulamaları için uçtan uca şifreleme kullanacağı söylendi. 2023 yılında bu özellik gelecek. Ancak bazı yetkililer bu özelliğin bazı suçluları yakalamada zorluk çıkartacağını ifade ediyor. Facebook bu konuda kendi stratejisini açıkladı.

Facebook ve Instagram kullanıcı güvenliğine odaklanacak

Meta şirketi tarafından yapılan açıklamalarda uçtan uca şifreleme mesajlarının taranamadığı ifade edildi. Yani söylediklerine göre şirket bu mesajlara ulaşamıyor. Ancak çocuklara ait olan hesaplara çok fazla istek gönderen kullanıcılar tespit edilecek. Bu kullanıcılar ile ilgili işlem başlatılabilecek.

Facebook ve Instagram kullanıcı

Çocukların bu konuda bazı ek yetkilere sahip olmaları sağlanıyor. 18 yaşına gelmemiş birisine istek gönderildiğinde bu rapor halinde Meta şirketine ulaştırılıyor. Elbette bu durum çocuğun isteği ile gerçekleşiyor. Tanımadığı birisinden istek alan çocuklar bunu Facebook uygulamasına bildirebilecek. Facebook ve Instagram böylece çocukların güvenliğini sağlamaya çalışacak.

Facebook müzisyenlere 50.000 dolara kadar ödeme yapacak!

Şirketin hızlı bir şekilde uçtan uca şifreleme sistemine geçmesi bazı çalışanların istifa etmesine neden oldu. Şirket çok hızlı bir şekilde bu sisteme geçiyor ve çalışanlar yeteri kadar buna hazır değil. Peki sizce Facebook, mesajları kolluk kuvvetleri ile paylaşmalı mı?