En iyi ses performansına sahip telefonlar – Ocak 2020

akıllı telefon aksesuarları2

#İŞBİRLİĞİ

Hem hoparlörü, hem de mikrofonuyla ses konusunda sizi üzmeyecek bir telefon mu arıyorsunuz? İşte en iyi ses performansına sahip telefonlar Ocak 2020 listesi!

Günümüzde akıllı telefon alırken göz önünde bulundurduğumuz pek çok kriter bulunuyor. Genel olarak kullanıcılar ilk olarak alacakları telefonun ekran boyutuna ve tasarımına bakıyorlar. Fakat son dönemde çıkan telefonların büyük bir bölümünün tasarım anlamında birbirlerinin yansıması olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Hal böyle olunca işin içerisine farklı değişkenler giriyor. Peki ne bu değişkenler? Örneğin kamera ya da ses performansı.

Artık akıllı telefonların profesyonel fotoğraf makineleri ile yarıştığını söylemek yanlış olmayacaktır. Hatta sadece telefonlar kullanılacak çekilen kısa ve orta metraj filmler bile mevcut. Elbette telefon kullanarak böyle bir maceraya atılacaksanız sadece kamera performansının iyi olması sizi kurtarmayacaktır.

Bunun yanında iyi bir ses performansı da olması gerekiyor. Her sesi en ince ayrıntısına kadar kayıt edebilmeli ve oynatırken de sizi yanıltmadan tüm sesleri yansıtabilmeli.

Açık konuşmak gerekirse, kamera performansındaki gelişmeler henüz ses tarafında yaşanmış değil. Yani günümüzde pek çok akıllı telefonun ses performansının vasat olduğunu söylemek yanlış olmaz.

En çok şarj tüketen uygulamalar için tıklayın

Bu yazımızda ise DxOMark tarafından gerçekleştirilen, kapsamlı ses testleri sonucunda, en iyi ses performansına sahip telefonları Ocak 2020 listesi ile karşınızdayız.

Listedeki mevcut modellerin, mikrofon ve hoparlör açısından pazarın en iyileri olduğunu söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bahse konu liste ile başbaşa bırakalım. (Diğer modelleri görüntülemek için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

En iyi ses veren akıllı telefonlar

Huawei Mate 20 X

huawei mate 20 x

Mikrofon Puanı: 70
Hoparlör Puanı: 76
Ortalama Puan: 75