En iyi ses performansına sahip telefonlar!

ses performansı

#İŞBİRLİĞİ

Şimdiye kadar telefonların kamera performanslarını test eden DxOMark artık ses testlerine de başladı. İşte en iyi ses performansına sahip telefonlar!

Genel olarak akıllı telefonların kamera performansına ilişkin testleri ile tanıdığımız DxOMark artık ses üzerine de testler yapacak.

DxOMark ekibi, telefonların ses performansını ölçebilmek adına yeni stüdyolar kurdu. Kurulan bu stüdyolarda telefonların ses kayıt performansı ve mevcut sesleri oynatabilme performansı ölçülüyor. Başka bir ifadeyle hoparlör ve mikrofon performansına bakılıyor.

ses performansı 1

Akıllı telefon satın alırken kullanıcıların önem verdiği kriterlerden birisi de ses performansı. Bir telefonun hem hoparlör, hem de mikrofon anlamında beklentileri karşılaması, kullanıcılar açısından önde gelen bir artı.

Şimdiye kadar telefonların ses performansını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serebilecek, tarafsız bir test yoktu. O yüzden DxOMark’ın ses testlerine başlaması kullanıcılar açısından önemli bir artı oldu diyebiliriz.

DxOMark üst segmentteki modellerin ses performansını iki başlık altında incelemiş. Kayıt ve yeniden oynatma. Burada kayıt başlığı telefonun mikrofon performansını ön plana çıkarırken, yeniden oynatma ise hoparlörden çıkan ses kalitesini gözler önüne seriyor.

Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en iyi ses performansına sahip akıllı telefonlar ile başbaşa bırakalım. (Diğer modeller için sayfayı değiştiriniz)

Huawei Mate 20 X

huawei mate 20 x

Mikrofon Puanı: 70
Hoparlör Puanı: 76
Ortalama Puan: 75