Meizu Super mCharge teknolojisini tanıttı

super m charge

Uygun fiyatlı akıllı telefon denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Meizu yeni şarj teknolojisini tanıttı. İşte Super mCharge hakkındaki detaylar.

Akıllı telefonların, normal cep telefonlarının yerini almasıyla birlikte “şarj sorunu” dediğimiz yeni bir sıkıntı da hayatımıza girmiş oldu. Normal cep telefonlarının şarjı neredeyse 1 hafta giderken, şimdiki akıllı telefonların şarjı ise 1 gün bile zor gidiyor. Doğal olarak bu durum firmaları farklı şarj teknolojisi üzerinde çalışmaya yoğunlaştırmış durumda.

Günümüzde en hızlı şarj olan telefon One Plus 3T olarak biliniyor. One Plus 3T, tam şarja 1 saat 25 dakika da ulaşıyor. OnePlus 3T’yi izleyen Galaxy S7’nin şarj olma süresi ise 1 saat 28 dakika. Sonrasında ise şarj süreleri 3 saate kadar çıkıyor. Basit bir örneklendirme yapacak olursak, iPhone 7’nin tam şarj olması için 2 saat 21 dakika gerekiyor.

Fakat Meizu’nun yeni hızlı şarj teknolojisi, akıllı telefon kullanımındaki tüm dengeleri değiştirecek gibi duruyor. Zira Çinli üretici tarafından tanıtılan Super mCharge isimli şarj teknolojisi telefonun bataryasını sıfırdan, yüze tam 20 dakikada doldurabiliyor.

super mcharge

Meizu, yeni şarj teknolojisinin bataryanın performansını uzun sürede olumsuz yönde etkilemediğini iddia ediyor. Şarj soketinin içerisinde kullanılan akıllı devreler sayesinde batarya anlık olarak 55 Watt’lık güç aktarımı sağlanıyor. Üstelik bu durum 11V/5A’lik bir çıkışla sağlanıyor. Meizu bu kablonun 160Watt’a kadar olan yükleri de kaldırabileceği görüşünde.

Çinli teknoloji devinin Super mCharge isimli teknolojisini ne zaman kullanıma sunacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.