Türkiye’de en çok satan hafif ticari araç markaları – 2019 Ağustos

hafif ticari

#İŞBİRLİĞİ

Geçtiğimiz ay hafif ticari araç satışlarında da önemli ölçüde artış gerçekleşti. İşte geçtiğimiz ay ülkemizde en çok satan hafif ticari araç markaları.

Geçtiğimiz Temmuz ayında sona eren ÖTV indirimi sonrasında sıfır araç satışları adeta dibi görmüştü. Sıfır araç satın almak isteyenler ÖTV indiriminin tekrar yürürlüğe gireceği inancındaydı. Bu yüzden de acele etmek istemediler. Hal böyle olunca Temmuz ayında otomobil satışları çakıldı.

ÖTV indiriminden umudu kesen alıcılar, üreticilerin yaptıkları kampanyaları kaçırmamak için Ağustos ayında galerilere akın etti. Aynı otomobil satışlarında olduğu gibi hafif ticari araç satışlarında da önceki aya oranla büyük bir sıçrama gerçekleşti.

Elbette bu sıçramanın temel sebebi, az önce de bahsettiğimiz gibi alıcılarda oluşan ÖTV indirimi beklentisi. Bu beklenti ortadan kaybolunca, satışlar da doğal olarak normal seyrine geri döndü.

Geçtiğimiz ay en çok satan hafif ticari araç markaları içerisinde öyle sürpriz bir isim yer almıyor. Fakat bazı markaların satışlarını önceki aya oranla 2 hatta 3 kat arttırdığı da göz ardı edilemez.

Önceki ayın satış rakamları için buraya tıklayın

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Ağustos ayında en çok satan hafif ticari araçlar listemiz ile başbaşa bırakalım.

FORD

ford

Yerli: 1096
İthal: 70
Toplam: 1166