2019’da Türkiye’de en çok satan hafif ticari araç markaları

hafif ticari

#İŞBİRLİĞİ

2019’da ülkemizde en çok satan hafif ticari araçlar belli oldu. İşte 2019’da Türkiye’de en çok satan hafif ticari araç markaları.

2019 otomotiv sektörü açısından zor bir yıl oldu. Bu durumun temel sebebi sıfır araç fiyatlarının hatırı sayılır ölçüde yükselmesiydi. Sıfır araç fiyatlarının yükselmesi haricinde kredi faizlerinin de artması satışların adeta durma noktasına gelmesine zemin hazırladı.

Otomotiv sektörünün düştüğü bu sıkıntıdan çıkabilmesi için ÖTV teşvik paketi hazırlandı. 2019’un Temmuz ayına kadar yürürlükte kalan paket sayesinde fiyatlar biraz daha makul seviyelere düşmüştü.

Temmuz ayından sonra da kredi faizleri kademeli olarak düşmeye başladı. Hatta son çeyrekte yapılan kampanya ile ülkemizde üretilen otomobiller için devlet bankaları normalin oldukça altına faizlerle krediler vermeye başladılar.

En çok satan otomobil markaları için tıklayın

Sonuç olarak otomotiv pazarı öyle ya da böyle toparlanma sürecine girdi. Zaten Aralık ayında satışların önceki aya ve 2018’in Aralık ayına oranla artması da bunun en önemli göstergesi.

Aralık ayında satışlar artsa da 2019’un genelinde satışlarda düşüş meydana geldi. Peki 2019’da en çok satan hafif ticari araç markaları hangileri? Bu yazımızda 2019’un en çok satan hafif ticari araçları listesini sizlerle paylaşacağız.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu liste ile başbaşa bırakalım.

2019’un en çok satan hafif ticari araçları

FORD

en çok satan hafif ticari araç markaları

Yerli: 30207
İthal: 1198
Toplam: 31450