PUGB 2 Milyon Anlık Oyuncuya Erişti!

97cc9e166dfea20728a11d7727c6c39905a29b7a

Beta’ya girişinden beri büyük ilgi çeken ve dünyada en çok oynanan oyun haline gelen PUBG 2 milyon anlık oyuncu sınırını da aştı. Daha beta olan  ve pek çok farklı sorunla birlikte gelen oyun, her şeye rağmen oyuncuların büyük ilgisini çekiyor. Oyun hakkındaki son bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mart ayında Steam Erken Erişim’e açılan Playerunknown’s Battlegrounds oyunu durmaksızın  yükselişine devam ediyor. Bluehole tarafından geliştirilen oyun, aynı haritaya 100 kişiyi koyarak oyuncuların hayatta kalma mücadelesi vermesini temel alıyor. Microsoft Windows için yayınlanan oyun, 30 dolarlık bir satış fiyatına sahip. Ülkemizde ise 69 liraya satılan oyun, hem ülkemizde hem de dünyada milyonlarca oyuncunun gözdesi durumunda.

Twitch’te en çok izlenen oyunlar listeninde LoL’ü de geçerek ilk sırada yerini alan PUBG, Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde de ilk sıradaydı. Steam oyun istatistikleri sayfasında ise oyunun yeni bir rekor kırdığı ortaya çıktı. 24 saatlik aralıklarla güncellenen sayfada PUBG, aylık 2 milyon oyuncuyu geçerek bir rekora imza attı. Ayrıca, oyunun mevcut oyuncu sayısı da günün neredeyse her saatinde 1 milyonun üzerinde.

3299318-screen+shot+2017-10-09+at+4.31.42+pm (1)

Geçtiğimiz günlerde bu yükü kaldıramayan oyunun sunucuları, bir süreliğine çalışmaz hale gelmişti. Günlük olarak Steam oyuncularının %12’sinin oynadığı oyun, yeni rekorlara doğru koşuyor.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından yatırım alan oyun, oldukça büyük bir kazanç elde etmiş durumda. Oyunu geliştiren şirketin Sony ve Microsoft tarafından da satın alınması gündemde. Performans anlamında çok büyük sorunları olan oyun, pek çok farklı hataya da sahip. Oyun geliştiricisi hataları gidermekte sorun yaşarken devasa oyuncu sayısının gelen milyar dolarların oyunu nereye götüreceği ise fazlasıyla merak ediliyor.

Siri mi Daha Zeki Google Asistan mı?