Elektrikli uçak modelleri yaygınlaşıyor

Airbus hibrid elektrikli uçak projesi için Rolls Royce ile anlaştı

Elektrikli araç teknolojileri her geçen gün biraz daha yaygınlaşmaya devam ediyor. Şimdi de sırada elektrikli uçaklar var.

Elektrikli uçak modelleri yaygınlaşıyor. Elektrikli uçaklar hala deneysel aşamada olsalar da, son gelişmeler yakın gelecekte gerçeklik haline gelebileceklerini gösteriyor. Elektrikli uçakların temel zorluğu, jet yakıtına göre bataryaların sınırlı enerji yoğunluğudur, ancak yeni batarya teknolojileri ve hafif malzemelerdeki gelişmeler menzili uzatmak ve verimliliği artırmak için geliştiriliyor. Airbus, Boeing ve Rolls-Royce gibi şirketler de elektrikli uçak teknolojisine yatırım yapıyorlar. Potansiyel çevresel ve ekonomik faydalar, ayrıca karbon emisyonlarını azaltma konusundaki düzenleyici baskılar, bu teknolojiye ilgi ve yatırımları artırıyor. Elektrikli uçaklar tamamen geleneksel uçakları değiştirmese de, yakın gelecekte gökyüzünde daha sık görülebilecekler.

elektrikli uçaklar

Çinli batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology (CATL), elektrikli yolcu uçaklarını çalıştırabileceğini iddia ettiği yeni bir batarya piyasaya sürdü. Batarya, yoğunlaştırılmış elektrolite sahip yarı katı hal bataryadır ve kilogram başına 500 Wh/k yoğunluğa sahiptir. Bu, bataryanın ağırlığının her kilogramı için 500 watt saat enerji depolayabileceği anlamına gelir.

en ilginç pilot hatası

Elektrikli uçak modelleri yaygınlaşıyor

CATL, bataryanın kısa sürede seri üretilebileceğini söyledi ve uçan elektrikli araçları geliştirmek için şimdiden iş ortaklarıyla çalışıyor. Ayrıca, CATL, bataryalarının karbon ayak izini iyileştirmek için çalışıyor ve 2025 yılına kadar imalat tesisleri için, 2035 yılına kadar ise tüm batarya değer zinciri için karbon nötr olmayı planlıyor. Bu hedefe ulaşmak için madencilik, toplu hammadde, batarya malzemeleri, hücre imalatı ve batarya sistemleri üzerinde odaklanmayı planlıyor.

Airbus hibrid elektrikli uçak projesi için Rolls Royce ile anlaştı

Elektrikli uçaklar uzun süredir geliştiriliyor olsa da, geleneksel jet yakıtıyla çalışan uçaklara alternatif olmadan önce aşılması gereken önemli zorluklar var. Buna rağmen, CATL, bataryasının arkasındaki teknolojinin önemli bir adım olduğuna inanıyor ve 2025 yılına kadar imalat tesisleri için, 2035 yılına kadar ise batarya değer zinciri için karbon nötr olmayı planlıyor. Elektrikli uçak modelleri yaygınlaşıyor.

Örümcek Adam filmleri sonunda Disney+’a geliyor