Google 2018’de ne kadar kazandı?

Google

Google, 2018’in son çeyreğine ait finansal raporunu açıkladı. Alphabet’in bünyesinde yer alan firma, 2018’in son çeyreğinde trafik elde etmek için gelirinin neredeyse dörtte birini harcamış.

İnternet devi her yıl olduğu gibi bu yılda da geçtiğimiz yılın son çeyreğine ait finansal raporlarını açıkladı. Açıklanan bilgilere göre; Alphabet’in bünyesinde yer alan firma; Ekim – Aralık dönemi içerisinde 2017’nin yanı dönemine göre yüzde 20 gelir artışı ile 32.6 milyar dolar gelir elde etti.

Bu gelirin oldukça yüksek göründüğünün farkındayız. Ancak internet devinin harcamaları da bir hayli artmış durumda.

Google 2018’de çok harcama yapmış

Google’ın bu dönemler içerisinde trafik almak için harcadığı paralar asıl konuşulması gereken konu. Firma 2018’in son çeyreğinde trafik almak için tam 7.45 milyar dolar harcama yapmış.

Bu harcama gelirin neredeyse dörte birine denk geliyor. iOS cihazlarda varsayılan arama motoru olmak gibi trafik araçlarına yatırım yapan firma, 2018’in genelinde de oldukça fazla gider ile karşılaştı.

Apple 2019’un ilk çeyreğinde ne kadar kazandı?

Firmanın akıllı ev ürünlerinin satışları da yüzde 31 artarak, firmanın 6.49 milyon dolar gelir elde etmesini sağlıyor. İnternet devinin işletme geliri, bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 8,6 milyar dolardan 9,7 milyar dolara yükseldi.

Google