En büyük genetik mucizeler bakın ortaya neler çıkardı

bilim kadını

Bilim insanları tarafından yaratılan en büyük genetik mucizeler ortaya ilginç sonuçlar çıkardı. Günümüzde bile pek hazır olmadığınız bu değişimler ağızları açık bırakıyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Genetik mucizeler bilim insanları tarafından laboratuvarda yaratılıyor. Aklınıza gelebilecek tüm ilginç değişimler buralarda oluşturuluyor. Antibiyotiğe dirençli süper bakteriler ile savaşabilecek güçlü antibiyotikler gen teknolojisinin ilk mucizelerinden bir tanesi oldu.

Bilim insanları işitme kaybı olan farelerin DNA yapılarını değiştirdi. Böylece küçük bir değişiklik ile birlikte farelerin duyması amaçlanıyor. Şimdiye kadar oldukça iyi bir gelişim elde edildi. Yine fareler üzerinde yapılan denemeler sonucunda obezitenin de benzer yöntemlerle engellenebildiği görüldü.

En büyük genetik mucizeler görme kaybının bile iyileştirebiliyor

En büyük mucizelerden bir diğeri de boynuzsuz boğalar oldu. Uygulanan yeni bir yöntem ile birlikte 2016 yılında 2 yavru dünyaya geldi. Boynuzları olmayan bu yavrular genetik mucizelerden bir tanesi olarak görülüyor. Ayrıca ısı stresine karşı daha dayanıklı inekler yine gen teknolojisi ile yaratıldı.

en büyük genetik mucizeler

Görme kaybı olanlar için yeni bir genetik teknoloji geliştirildi. Göze enjekte edildiğinde her iki gözün görüş açısının büyük oranda düzeldiği görülüyor. Böylece görme engelli bireyler için büyük bir umut doğdu. Bilim insanları konuyla ilgili daha da ileriye gitti. Harvard Üniversitesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda ölmekte olan farelerin daha uzun yaşaması sağlandı. Böylece ömürleri uzatılmış oldu.

En iyi egzersiz teknikleri bilim insanları tarafından açıklandı

Son olarak DNA içerisinde bazı veriler saklandı. İşin aslına bakacak olursak sadece bu bile büyük bir devrim anlamına geliyor. Genetik mucizeler devam ettikçe insanlık çok daha farklı bir noktaya ulaşacaktır. Peki sizce genetik çalışmaların bir sınırı var mı?