En iyi egzersiz teknikleri bilim insanları tarafından açıklandı

en iyi egzersiz teknikleri

Özellikle son dönemlerde spora karşı büyük bir ilgi oluştu ve en iyi egzersiz teknikleri herkesin merak konusu oldu. Bazı küçük tekniklerle egzersizinizi çok daha verimli hale getirebilirsiniz.

Günümüzde spor yapanlar çok fazla vakti varmış gibi görünüyor. Ancak iyi bir egzersiz yapmanın kesinlikle vakitle alakası yok. Okul ya da iş hayatınızın olması buna engel değil. Bazı kısa egzersiz yöntemleri sayesinde hem zaman hem de diğer birçok problemden kurtulabilirsiniz.

Özellikle pandemi döneminde spora olan ilgiyi büyük oranda artış gösterdi. Fakat çoğu kişi egzersizleri doğru şekilde yapamıyor. Mesela ilk olarak değiştirilmesi gereken konu egzersiz öncesi yapılan ısınma ve esneme turları. Eğer yapacağınız egzersize göre bir ısınma ve esneme turu seçerseniz en fazla 10 dakika gibi bir süre içerisinde setlerinizi tamamlayabilirsiniz.

En iyi egzersiz teknikleri zaman kazandırıyor

Bilim insanları tarafından en çok önerilen egzersiz tekniklerinden bir diğeri ise çoklu çalışma sistemidir. Normal şartlarda herhangi bir çalışma yapılırken sadece tek bir eklem veya kas grubu çalıştırılır. Fakat bilim insanları bunun çok fazla vakit harcadığını düşünüyor. Çoklu eklem ve kas grubu çalıştıran hareketlere yönelebilirsiniz.

en iyi egzersiz teknikleri

Egzersiz sayınızı günlük hayat düzeninize göre oluşturmak son derece önemli. Sadece 15 dakika egzersize ayırmak istiyorsanız bunu günlük yapabilirsiniz. Ancak bu günlük rutininiz çok daha fazlasına imkan veriyorsa haftada 3 defa birer saat egzersiz yapabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız sporun türüne göre süreyi uzatabilir veya kısaltabilirsiniz.

Apple, ekstrem sporlar için sağlam bir saat piyasaya sürebilir!

Spor yapmaya başladığınızda kesinlikle aniden yüklenme hatasına düşmeyin. Bazıları vücuduna birden yükleniyor ve çeşitli sakatlıklar ortaya çıkabiliyor. Peki sizin en iyi egzersiz teknikleriniz hangileri? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.