En beğenilen sosyal medya siteleri bakın hangileri oldu: Büyük sürpriz

BTK sosyal medya

En beğenilen sosyal medya siteleri sonunda belli oldu. Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Hadi gelin Facebook ve diğer uygulamalar ile ilgili ilginç sonuçlar barındıran bu detaylara birlikte bakalım.

Henüz yeni yapılan bir araştırma ile birlikte en beğenilen sosyal medya siteleri belli oldu. Amerika’da yapılan Piper Sandler anketi ile birlikte gençlerin hangi platformları daha fazla sevdiği ortaya çıktı. Ayrıca hangi platformların en çok kullanıldığı yine belli olan bazı detaylar arasında yer alıyor.

Her 2 yılda bir düzenlenen Taking Stock With Teens isimli anket büyük bir beğeni topluyor. Yaklaşık olarak 10 bin ABD’li genç bu ankete katılarak önemli verilerin elde edilmesini sağlıyor. Ortaya çıkan sonuçlara göre gençlerin en fazla kullandığı uygulama yüzde 81 oranında Instagram oldu.

En beğenilen sosyal medya siteleri şaşırttı

Sonuçlara bakıldığında en çok tercih edilen ilk uygulamanın Instagram olduğunu söyledik. İkinci en fazla tercih edilen uygulama ise Snapchat oldu. Yaklaşık olarak yüzde 77 oranında kullanıma sahip. Instagram ise yüzde 81 seviyesinde kullanım oranı ile ön planda.

En beğenilen sosyal medya

Uygulamalar ile ilgili elde edilen verilere bakıldığında TikTok en fazla tercih edilen 3. uygulama oldu. Facebook ise çok gerilerde. Ankete katılan gençlerden sadece yüzde 27 gibi bir bölümü Facebook tercih ediyor. 2012 yılında Instagram platformunu 1 milyar dolara satın alan Facebook böylece kendisini son anda kurtarmış oldu. En beğenilen sosyal medya siteleri arasından Facebook yavaş yavaş yok oluyor.

Instagram hesap çalma (2021)

Gençlerin çok kullanması onu çok sevdiği anlamına gelmiyor. Anketlere göre Snapchat yüzde 35 oranında en fazla sevilen uygulama. Facebook ise sadece yüzde 2 seviyesinde beğeniliyor. TikTok yüzde 30 düzeyinde beğeni aldı. Peki siz ortaya çıkan bu rakamları nasıl değerlendiriyorsunuz?