Elon Musk Vegas tüneli işini batırdı

elon musk vegas tüneli

Elon Musk, sağa sola tünel kazıp insanları tünellerden taşımak için çok meraklıydı, hatırlarsınız. Bu amaçla kurduğu Boring Company isimli şirketle, Vegas fuar merkezinin altına da bir tünel kazmıştı. Ancak işler istediği gibi gitmedi.

Mars’a gönderdiği spor araba koca gezegeni ıskalayan Elon Musk şimdi de Vegas’a kazdığı tüneldeki hesap hataları ile zor zamanlar yaşıyor. Elon Musk Vegas tüneli için yaptığı hesabın yanlış olduğunun anlaşılmasıyla rezil kepaze oldu desek yeridir. Zira, fuar merkezi için saate 5 bine yakın insan taşıyacağı sözünü verdiği tünele itfaiye müdürlüğü sadece 1200 kişi taşıma izni verdi.

Elon Musk Vegas tüneli için ceza ödeyecek

Evet, tünelin kapasitesinin yangın yönetmeliği nedeniyle saatte 1200 kişiden fazlasına izin vermeyeceği ortaya çıktı. Bu rakam da Musk’ın Vegas fuar komitesine verdiği taşıma kapasitesi sözünün dörtte birine denk geliyor.

Musk’ın şirketi, Boring Company, bu nedenle büyük ihtimalle ciddi bir para cezası ödemek zorunda kalacak. Vegas fuar alanının altındaki taşıma tünelleri de fazla bir işe yaramayacak ve insanların çoğu yine 1.5 kilometrelik mesafeyi yürümek zorunda kalacak.

The Falcon and The Winter Soldier dizi setinden yeni paylaşım

Öyle görünüyor ki, Elon Musk büyük mühendislik projelerine imza atmaya çok hevesli bir abimiz ancak ya roketleri koca bir gezegeni ıskalıyor ya da tünel inşa ederken yangın yönetmeliğini bile okumuyor…

elon musk vegas tüneli

İleride bu abimizin uzay gemilerine binerken bu bilgi aklımızın bir köşesinde dursun. İstanbul’dan binip New York’a gideceğiz derken, Satürn’de inmek zorunda kalmayalım.


Yorumlar kapatıldı.