Boring Company Çin’de tüneller kazacak

Boring company

Önümüzdeki dönemlerin en önemli sektörlerinden birisi de hiç şüphesiz taşımacılık olacak ve Boring Company bu sektörün belkemiği olabilir. Elon Musk tarafından kurulan ve daha şimdiden 120 milyon dolar yatırım alan kuruluş, hedeflerini giderek büyütüyor. İşte haberimizin detayları.

Şirket ilk başlarda Las Vegas’ta kazmaya başladı. Tünel çalışmaları şu anda bile devam ediyor ve şirket ulaşım sorununu tamamen bitirmek istiyor. Las Vegas ABD’nin en fazla nüfusa sahip olan yerlerinden birisi olmakla birlikte burada sağlanacak trafik çalışmaları şirket için önemli bir referans olacak.

Boring Company Çin trafiğini rahatlatacak

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip olan Çin, yine aynı şekilde ciddi bir trafik problemi yaşıyor. Şirketin Çin trafik problemlerinin çözülmesi için önerisi yine bu tünellerden kazmak. Nüfusun milyarlarca kişiden oluştuğu düşünülürse, Çin’de bu tüneller adeta trafiğin nefes alma alanları olacak.

tünel kazisi

Çin’de yapılacak olan ve 29-31 Ağustos arasında sürecek bir konferansta Elon Musk projesinden bahsedecek. Henüz nerede yapılacağı kesinleşmeyen bu tünel çalışmaları, Çin trafiği için rahatlatıcı bir etki oluşturacak. Elon Musk eğer bu konuda başarılı olursa şirket Dünyanın birçok yerine ulaşabilir.

Gelecek yılların trafiği muhtemelen yeraltından akacak. Bunu yaratan önemli şirketlerden birisi de elbette Elon Musk’ın kurduğu Ulaşım ve İnşaat şirketi. Musk, katıldığı bir konferansta uçan arabalardan ziyade yeraltı tünelleri ile araçların taşınacağını söylemişti. Peki sizce de bu şirket dünyanın trafik problemini önemli ölçüde giderebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Boring Company ilk zaferini kazandı: Trafik yer altına iniyor