Elon Musk, SpaceX ve Boring Company mühendislerini Tayland’a gönderiyor!

Elon Musk

Elon Musk, yaklaşık iki hafta önce Tayland’ta bir mağarada mahsur kalan futbol takımını kurtarmak için harekete geçti. Musk, SpaceX ve Boring Company mühendislerinden oluşan özel bir ekibi Tayland’a göndermeye karar verdi. İşte detaylar.

İki hafta kadar önce on iki erkek çocuğundan oluşan bir futbol takımı ve takımın koçu, Kuzey Tayland’ta yer alan Tham Luang mağarasında mahsur kaldı. Tayland ordusunun da katıldığı arama kurtarma çalışmaları çok uzun sürdü. Geçtiğimiz günlerde bulunan futbol takımına oksijen desteği götüren eski donanma dalgıcı Saman Gunan yaşamını yitirdi. Devam eden şiddetli yağmurlar sonucu mağarayı su basması bekleniyor. Bu durum operasyon üzerindeki baskıyı arttırıyor. Mağarada bulunan tüneller ise oldukça dar ve bir insanın oksijen tüpü ile geçmesine imkan tanımıyor.

Elon Musk, SpaceX ve Boring Company mühendislerini Tayland’a göndermeye karar verdi!

Arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere toplanan bir grup uzman mühendis Tayland’ın Chiang Rai eyaletine gidecek. Mühendislerin burada henüz ne yapacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak uzmanlar mağara çevresine geldiklerinde mağara ve çevresinin değerlendirilmesi için bir takım planların çizilmesini hedefleniyor. Elon Musk, arama kurtarma çalışmalarına nasıl katkı sağlayabilecekleri hakkında Tayland hükümeti ile temas halinde.

Elon Musk’ın sabotaj şüphesi!

Boring Company, yer altı radarları ve zemin delme konusunda oldukça tecrübeli. Tahminlere göre şirket, mağarada mahsur kalan 13 kişinin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için tahliye tünelleri kazacak. Alt yapı ve tünel inşaatları ile başarılı işlere imza atan Boring Company’nin, su baskını riski altında ve dar çalışma ortamı içerisinde bu işi en iyi biçimde yapabileceğine ise şüphe yok.

Elon Musk, daha önce de bu tarz bir konu ile gündeme geldi. Musk, Tesla’nın enerji üretimi ve depolama alanında uzmanlaşmış birimi SolarCity’i geçtiğimiz sonbaharda Porto Riko’da meydana gelen kasırgada sahra hastanelerinin ve geçici yerleşim birimlerinin enerji sorununu çözmesi için göndermişti. Musk’ın bu insani davranışı ise büyük takdir topladı.

Elon Musk