Elon Musk ve Twitter cephesi kızıştı

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Elon Musk, Twitter’ı dolandırıcılıkla suçladıktan sadece iki gün sonra işler kızışmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Tesla CEO’su Elon Musk Twitter CEO’su Parag Agrawal’ı platformundaki botların yüzdesi hakkında halka açık bir tartışmaya davet etti. Reuters tarafından tespit edilen bir tweet’te Musk, “Twitter’ın günlük %5’ten az sahte veya spam kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasına izin verin” ifadelerini kullanıyor. Tesla ve SpaceX yöneticisi, şirkete karşı açtığı davayı desteklemek için bir ileti dizisine yanıt verdikten sonra Twitter üzerinden de şirkete laf atmaya devam etti.

Elon Musk ve Twitter cephesi kızıştı

Musk’a göre tek problem platformun bünyesindeki bot hesaplar hakkında dürüst davranılmaması. Musk, “Twitter, 100 hesabı örnekleme yöntemini ve gerçek olduklarının nasıl doğrulandığını basitçe sağlarsa, anlaşma orijinal şartlarda devam edecektir” dedi. Musk daha sonra takipçilerine anket de sundu ve onlara sahte hesapların Twitter’ın günlük kullanıcı tabanının yüzde beşinden daha azını oluşturduğuna inanıp inanmadıklarını sordu. İki seçenek “Evet” ve “Lmaooo hayır” olarak işaretlendi. Oylama bugün sona erecek.

Şirketin ELon Musk aleyhindeki davası 17 Ekim’de başlayacak ve birkaç gün içinde bitebilir. Musk’ın hukuk ekibi, bu hafta yaptığı şikayette, Twitter’ın iddia ettiği yüzde beşten daha az sayıda sahte hesap bulduğunu söyledi. Şirket, Musk’ın açıklamalarını “olgusal olarak yanlış, yasal olarak yetersiz ve ticari olarak alakasız” olarak nitelendiriyor. Davanın sonucu ne olacak göreceğiz.

 

190 milyon dolarlık kripto parayı çaldıran Nomad hackerlara seslendi