Elon Musk, Twitter’ın reklam gelirlerinin yüzde 50 düştüğünü söyledi

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk satın aldığından beri Twitter platformunda zor anlar yaşanıyor. Şirket reklam gelirlerinde düşüşle karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Elon Musk tarafından gelen açıklamalara göre Twitter hala kazandığından daha fazla para harcıyor. Cumartesi sabahının erken saatlerinde milyarder, şirketin reklam gelirindeki yaklaşık yüzde 50’lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle devam eden bir negatif nakit akışı sorunu yaşadığını tweetledi. Musk, “Başka herhangi bir lükse sahip olmadan önce pozitif nakit akışına ulaşmamız gerekiyor” dedi. Platform son dönemlerde fazlasıyla bocalıyor. Büyük işten çıkarmalar ve platform içindeki değişimler sebebiyle reklam verenler platformdan çekilmeye başladı, bu da bir çok açıdan platform üzerinde sorun oluşturdu.

Elon Musk, Twitter'ın reklam gelirlerinin yüzde 50 düştüğünü söyledi

Cuma günü Elon Musk, sosyal ağın bu hafta bir ara “tüm zamanların en yüksek kullanım sayısını” görebileceğini de iddia etti. Ayrıca daha önce, Ekim ayında devralmasının ardından platformdan ayrılan neredeyse tüm reklamverenlerin “ya geri döndüğünü” ya da “geri geleceklerini söylediklerini” söylemişti ancak işler pek istediği gibi gitmedi.

Araştırma şirketi Sensor Tower’ın Bloomberg ile paylaştığı bir tahmine göre, reklam harcamaları bu yılın başlarındaki iki aylık dönemde yüzde 89 düşerek 7,6 milyon dolara geriledi. Reuters’e göre Twitter, Musk’ın 44 milyar dolara özel olarak satın aldığında şirketin üstlendiği borç nedeniyle yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolar faiz ödüyor. Bu, Musk’ın geçen yıl aldığı maliyet azaltıcı önlemlerin şirketi sağlam bir mali temele oturtmaya yetmediğinin son işareti.

Mickey Mouse Edition :  Vespa ve Disney’den Heyecan Verici İş Birliği!