Elon Musk Twitter flörtü neden bitti?

Twitter yeni alışveriş özelliğini sunuyor

Günden güne daha karmaşık hale gelen ve basının da git gide ilgisini yitirmeye başladığı Twitter’ın Elon Musk’a satışı konusunda, 3 önemli sıkıntının varlığından bahsediliyor.

Elon Musk Twitter flörtü neden bitti? Twitter’ın Elon Musk’a satışı adeta bir kör düğüme dönüşmüş vaziyette. Hatırlayacağınız üzere ünlü milyarder, ilk etapta Twitter hisselerinin %9,2’sini satın almış, henüz bu alım sürecinin dedikoduları tamamlanmadansa ünlü sosyal medya platformunun hisselerinin tamamını 45 milyar dolar karşılığında almak için anlaştığını açıklamıştı.

Elon Musk Twitter flörtü

Birbiri ardına gelen bu haberlerle adeta çılgına dönen teknoloji gündemi, uzun süredir bu satın alım sürecinin tamamlanmasını bekliyor. Bununla birlikte özellikle Elon Musk cephesinde yaşanan gelişmeler, ünlü milyarder için “iptal etmek için sebep arıyor” dedikodularının dolaşmasına neden oluyor.

Elon Musk Twitter flörtü

Elon Musk Twitter flörtü neden bitti?

Peki Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması anlaşması şu an ne aşamada? Bu konuya ilişkin son önemli gelişme aslında daha bu hafta sonu yaşandı. Satış sürecine onay vermek için toplanan Twitter yönetimi, platformun Elon Musk’a satışını onaylayarak topu hissedarlara attı. Yani Twitter’ın resmen Elon Musk’a ait olmasının önünde duran Twitter cephesindeki tek engel, hissedarların bu satışı onaylaması.

Ancak biraz önce de belirttiğimiz üzere, bu Twitter cephesindeki tek engel. Elon Musk ise 2 farklı konuyu daha problem olarak görüyor. Bunlardan birincisi aslında herkesin malumu. Elon Musk, Twitter’daki bot hesapların oranının en fazla %5 civarında olduğundan emin olmak istiyor.

Elon Musk Twitter flörtü

İkinci konu ise ödemeye ilişkin. Bilindiği üzere aynı zamanda Tesla hisselerinin de büyük çoğunluğunun sahibi olan Musk, ödemelerde asıl bu unsura güveniyor. Ancak borsanın geldiği durum ve Tesla hisselerinin mevcut seviyesi, anlaşma şartlarının yerine getirilmesinde Elon Musk’ı fazlasıyla zorlayabilir. Bakalım oldukça uzayan ve artık basının da ilgisini yavaş yavaş kaybetmeye başladığı bu alım süreci nasıl sonuçlanacak?

Snapdragon 8cx Gen 3 yongası M2’nin gerisinde kaldı