Elon Musk Twitter davası 17 Ekim’de başlıyor

Elon Musk Twitter davası 17 Ekim'de başlıyor

Elon Musk Twitter’ı 44 milyar dolarlık satın alma teklifinden çekilince ortalık karışmıştı. Mahkemeye taşınan dava için artık bir tarih var. İşte detaylar.

Elon Musk artık mahkeme karşısında yargılanacak. Bu dava için artık tarih de kesinleşti. Delaware Kançılarya Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick davanın duruşmasını 17 Ekim olarak planladı. Mahkeme salonundaki hesaplaşma beş gün sürecek ve 21 Ekim’de sona erecek. Bu sırada hafif bir uzlaşma da söz konusu olabilir. Twitter, Eylül ayında başlayan dört günlük bir deneme süresi için baskı yapmıştı. Sosyal medya firmasının devralmayla ilgili hissedar oyu 13 Eylül’de yapılacak. Musk’ın avukatları, Twitter’ın sahte hesap ve bot hacmiyle ilgili verileri toplamak ve yorumlamak için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu savunarak davayı Şubat 2023’e ertelemek istedi.

Elon Musk Twitter davası 17 Ekim'de başlıyor

Ancak dava şu anda Twitter’ı destekliyor. Karar için sadece birkaç ay beklenmesi gerekiyor. Musk’ın ekibi Ekim ayına kadar verileri taramayı bitirmezse, şirket Tesla CEO’suna karşı ciddi bir kazanç elde edebilir. Bu da Twitter’ın Musk’ı anlaşmayı tamamlamaya zorlamasına veya bozulan bir anlaşma için tazminat talep etmesine imkan sağlayabilir. Sosyal medya platformları arasında en çok kullanılan platformlardan biri olan Twitter ve Elon Musk kapışması uzun süredir gündemde. Satın almadan söz edip satın almamasıyla gündeme oturan Musk’ın sıradaki hamleleri ne olacak bekleyip göreceğiz. Ancak şu anda dava Musk’tan yana.

Samsung bu zor dönemde bile kârını arttırmayı başardı