Elon Musk SpaceX için verilen ceza ile gündemde

Elon Musk

Bir roket denemesi sırasındaki güvenlik tedbirlerinin yeterince sağlanmaması nedeniyle bir çalışanının aylarca komada yatmasına neden olan SpaceX’e komik bir ceza verildi.

Elon Musk SpaceX için verilen ceza ile gündemde. İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yalnızca ülkemizde değil, dünyanın tamamında önemli bir konu. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu ve çalışanları için güvenli bir çalışma alanı oluşturmayan şirketlere ne kadar büyük cezalar kesildiğini defalarca görmüştük. Ancak Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in başrolünde olduğu son güvenlik ihlali bu örneklerden biri olmadı.

SpaceX cephesinde korkunç olay! Uzay roketi patladı

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen bir roket denemesi sırasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması nedeniyle, bu fırlatmada görevli olan bir teknisyen kafasından yaralanmış ve hastaneye kaldırılan talihsiz adamın kafatasında kırıklar olduğu anlaşılmıştı. Bu yüzden aylarca hastanede koma haline yatan talihsiz çalışanın karıştığı bu olay sonrası yetkili merciler harekete geçerek olay hakkında soruşturma başlattı ve SpaceX’in İş Sağlığı ve Güvenliği yasasında belirtilen 2 başlıkta kusurlu olduğu kanaatine varıldı.

SpaceX cephesinde korkunç olay! Uzay roketi patladı

Elon Musk SpaceX için verilen ceza ile gündemde

Bununla birlikte şirkete bu hatalı iş sahası yüzünden kesilen 18.475 dolarlık para cezası ise ne çalışanları ne de kamuoyunu memnun etmedi. Ancak kesilen cezanın kabahate oranla gayet adil olduğunu belirten yetkililer ise konunun tartışmaya açık olmadığını belirtti.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Öte yandan SpaceX’in patronu Elon Musk ise, hala Ukrayna konusunda kendisine yardım edilmesi gerektiğini ve bu bölgeye ücretsiz internet desteğinin sunulmaya devam edilebilmesi için devlet desteğinin şart olduğunu söylemeye devam ediyor.

Samsung akıllı telefonlar için beklenen güncellemeyi yayınlamaya hazırlanıyor