SpaceX yüzen uzay istasyonu kuracak

spacex yüzen uzay istasyonu

Elon Musk, uzay çalışmalarını ve Mars yolculuğunu dünya topraklarına bağlamak istemediği için ilginç bir planı hayata geçiriyor. 

Buna göre SpaceX yüzen uzay istasyonu kuracak. Mars veya Ay için planlanan uzun süreli uçuşlar, bu yüzen uzay istasyonlarından kalkacak. Musk bu proje için mühendis ilanları vermeye başladı bile.

SpaceX yüzen uzay istasyonu ile devrim yapacak

Bu yüzen istasyonlar aynı zamanda dünyanın farklı köşelerine yerleştirilebilecek ve dünya içindeki hipersonik uçuşlarda iniş ve kalkıp platformu olarak kullanılabilecek.

Musk böylece, karada uzay istasyonu yapmak için izin almakta zorlandığı ülkelere bile deniz üzerinden uzay gemisi ile mal ve insan taşıyabilecek. Ya da bu ülkelerden uzay turistleri toplayabilecek. Kısa bir deniz yolculuğu veya helikopter yolculuğu mesafesinde duracak yüzen istasyonlar istendiğinde, istenilen ülkenin sularına hareket edebilecek. Bir diğer deyişle, Musk yüzen uzay istasyonları sayesinde, SpaceX’in faliyetlerini ülkelerin kaderine bağlamadan, uluslararası sularda kendi imparatorluğunu devam ettirecek.

ÖSYM YKS sınav yerleri açıklandı

Ayrıca dünyada pek çok ülke, kendi topraklarında hergün 3-5 roketin inip kalkabileceği bir “uzay istasyonu” için izin vermekte zorluk çıkarabilir. Bu roket trafiğinin bölge için hem kaza riski oluşturması hem de onlarca kilometre öteden duyulan bir gürültü oluşturması problemi var. Musk, bu sorunları ön görerek, karadan kilometrelerce uzakta, yüzen istasyonlar kurarak dükkanda işlerin devam etmesini hesaplamış gibi görünüyor.

spacex yüzen uzay istasyonu

Musk ayrıca, dünyanın şehirleri arasında roket yolculuğunun en erken 2 – 3 sene içinde, teste başlayabileceğini hatırlatıyor.