Elon Musk, Neuralink çipi 1.000’den fazla hastaya yerleştirileceğini söyledi

ne2

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirketi Neuralink, iddialı bir hedef belirledi: 2026 yılına kadar 1.000’den fazla hastaya Neuralink çipi yerleştirmek.

Elon Musk X platformu üzerinden Neuralink çipi hakkında 11 Temmuz’da  açıklama yaptı; Neuralink’in gelecekteki hedeflerini ayrıntılı olarak açıkladı. Şirket, birkaç yıl içinde çipi binlerce hastaya yerleştirmeyi amaçladığını belirtti.

Boyundan aşağısı felçli hastalar için bu teknoloji hayat değiştirici olabilir. Neuralink implantı alan ilk kişi olan Noland Arbaugh, bu implantın hayatını nasıl iyileştirdiğini kamuoyuyla paylaştı. Daha önce boynundan aşağısı felçli olan Arbaugh, teknolojiyle etkileşim kurmakta zorluk çekiyordu. Ameliyattan sonra artık cihazları kullanabiliyor ve hatta video oyunları bile rahatlıkla oynayabiliyor.

Neuralink çipi

Ancak bazı aksilikler de yaşandı. Mayıs ayında Arbaugh’un beynindeki küçük bir tel kaydı. Buna rağmen, bir Neuralink yöneticisi yakın zamanda beyin-bilgisayar arayüzü çipinin durumunun artık “az çok kararlı” olduğunu söyledi.

Neuralink’in teknolojisi, hastaların zihinleriyle robotik uzuvları kontrol etmelerine olanak tanır ve doğal beyin-uzuv bağlantılarının hızını aşar. Musk, daha da büyük bir amaç öngörüyor: İnsanlar ve yapay zeka arasında simbiyotik bir ilişki kurarak nihayetinde yapay zekanın medeniyete yönelik risklerini azaltmak.

WhatsApp, Android Beta ugulamasına sesli mesaj transkripsiyon özelliği ekledi