Elon Musk kripto paralar hakkında konuştu yer yerinden oynadı

Teknoloji sayesinde çok zengin olan insanlar

Birçok kişinin tanıdığı fenomen girişimciler içerisinde yer alan Elon Musk kripto paralar hakkında konuştu. Söyledikleri genel olarak dijital varlıklar piyasasında pek beğenilmedi. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Kripto para dünyası son zamanlarda çalkantılı bir dönem yaşıyor. Özellikle dışarıdan yapılan müdahaleler sorunu çok daha derin hale getiriyor. Tesla ve SpaceX gibi girişimlerin kurucusu olan Musk bu tür spekülasyonlarda başı çekiyor. İlk etapta Tesla markasının kripto para aldığını söyledi. Bunun üzerine Bitcoin bir miktar arttı.

Hemen ardından kripto paralar ile ilgili bazı olumsuz yorumlarda bulundu. Dogecoin hakkında ise değerlendirmeleri genellikle olumlu oldu. Bunun üzerine Bitcoin fiyatında düşüş yaşanırken Dogecoin yükseldi. Elbette hiçbir şey bununla sınırlı kalmadı.

Elon Musk kripto paralar için olumsuz yorumlarda bulunuyor

Yaptığı son açıklamada ise işleri iyice çığırından çıkmış bir hale getirdi. Kendisi kripto paraların merkeziyetsiz olmadığını düşünüyordu. Twitter paylaşımı ile birlikte Bitcoin 47 bin dolar seviyesinden 43 bin dolara kadar geriledi.

Elon Musk kripto paralar

Yaptığı açıklamaların devamında ise Bitcoin platformu ile ilgili bir avuç büyük madencilik şirketi tarafından kontrol edildiğini söyledi. Yani ona göre oldukça merkezileştirilmiş bir konuma sahip. Sincan bölgesindeki tek bir kömür madeni ona göre bunun en güzel örneği.

Vebitcoin hakkında ilk karar verildi: Tutuklamalar başladı

Hatırlayacağınız üzere bu kömür madeni sular altında kalmıştı. Bunun üzerine Bitcoin hash oranı yüzde 35 seviyelerine kadar geriledi. Bu durum ona göre merkeziyetsiz olmadığını gösteriyor. Gerçeğe gelecek olursak Bitcoin normal şartlarda merkezi olmayan bir yapıya sahip. Ancak bazı gruplar onun üzerinde daha fazla hakimiyet kurmak istiyor. Peki sizce kripto paralar tamamen bağımsız mı hareket ediyor?